Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοιού - Μοντέλο Πόρου σε Αττική και νησιά, όριο ατόμων σε συγκεντρώσεις

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοιού - Μοντέλο  Πόρου σε Αττική και νησιά, όριο ατόμων σε συγκεντρώσεις

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού -κάτι που κρίθηκε απαραίτητο μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει στις 15:30, μεταξύ άλλων, μέτρα τύπου Πόρου για τα νησιά Σπέτσες, Πάρο και Αντίπαρο και θα μπει πλαφόν 50 ατόμων στην κάθε είδους συγκέντρωση, πάρτι, συναυλίες.

 Οι περιορισμοί του Πόρου θα εφαρμοστούν σε Πάρο και Αντίπαρο, ενώ μέτρα θα ανακοινωθούν σε Ύδρα και Σπέτσες.

 Αποφασίστηκε όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις. Έως τις 24 Αυγούστου από 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί θα κλείνουν τα καταστήματα σε μπαρ και εστιατόρια στην Αττική και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Ανακοίνωσε ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (δομές μεταναστών κ.α.), ενώ θα είναι υποχρεωτικό το τεστ για όσους επιστρέφουν από άδεια, με ευθύνη εργοδοτών, σε δομές φροντίδας.

Ακόμη, θα ενεργοποιηθεί για τις παραπάνω περιοχές, το 112 έτσι ώστε να αποστέλονται μηνύματα με συστάσεις για αυτοπροστασία και αποφυγή συνωστισμού.

Το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ο οποίος απηύθηνε έκκληση στους νέους για αυτοπροστασία και μη εξάπλωση του κορωνοϊού, μετά τα πολλαπλά κρούσματα των τελευταίων ημερών. 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα