Μίνι ανασχηματισμός: Προ των πυλών οι διορθωτικές κινήσεις Μητσοτάκη

Μίνι ανασχηματισμός: Προ των πυλών οι διορθωτικές κινήσεις Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα να προχωρήσει στις «διορθωτικές κινήσεις» που είχε προαναγγείλει εδώ και αρκετό καιρό για το κυβερνητικό σχήμα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν αποδίδει στις αλλαγές αυτές το χαρακτήρα του ανασχηματισμού, γεγονός που επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να προχωρήσει σε «σαρωτικό» ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ερωτηθείς σχετικά για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματικός:

«Δεν γίνεται ανασχηματισμός αλλά μια μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου».

Η τοποθέτηση του κ. Πέτσα ήρθε στον απόηχο πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας που ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει τα διερευνητικά τηλεφωνήματα για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Στοχευμένες αλλαγές με φόντο το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, οι αλλαγές επί του κυβερνητικού σχήματος πως θα ανακοινωθούν από την Τρίτη και μετά, ωστόσο δεν μπορούν αυτές να χαρακτηριστούν «ανασχηματισμός», καθώς σκοπός της αναδιάρθρωσης είναι η κάλυψη των επιτελικών θέσεων που κατείχαν οι δύο υφυπουργοί που είχαν παραιτηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές οι θέσεις που έχουν «χηρέψει» στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι αυτές του υφυπουργού Περιβάλλοντος, μετά και την αποχώρηση του Γεράσιμου Θωμά και του υφυπουργού Δικαιοσύνης, μετά και την παραίτηση του Δημήτρη Κράνη.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσωπο - «κλειδί» στις επικείμενες αλλαγές επί του κυβερνητικού σχήματος αναδεικνύεται ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει το συντονισμό της επιτροπής εργασιών για το Ταμείο Ανάκαμψης των 72 δισ. ευρώ.

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα