Πλακιωτάκης: Καθοριστική προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας

Πλακιωτάκης: Καθοριστική προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας

Σήμερα Δευτέρα ανακοινώθηκε η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, λίγες ώρες αφού αυξήθηκε η πληρότητά τους στο 85%.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατέστησε σαφές ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια και η προστασία της δημόσιας υγείας και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

«Καθοριστική προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας από τους πολίτες, τονίζοντας ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα δημιουργούνται και αναθεωρούνται από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία του ιού.

«Όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις λαμβάνονται κατόπιν εισηγήσεως και οδηγιών των ειδικών επιστημόνων, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Ο υπουργός Ναυτιλίας επισήμανε για ακόμη μια φορά την ατομική ευθύνη του καθενός, σημειώνοντας ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν ωστόσο δεν μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες.

«Έχουν αυστηροποιηθεί οι έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο υπουργός στο Mega, υπογραμμίζοντας ότι τα πρόστιμα επιβάλλονται κανονικά όπου παρατηρούνται παραβιάσεις.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα