Πέτσας: Δεν γίνεται ανασχηματισμός, αλλά διορθωτικές αλλαγές - Οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Πέτσας: Δεν γίνεται ανασχηματισμός, αλλά διορθωτικές αλλαγές - Οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Την ώρα που οι πληροφορίες θέλουν τον ανασχηματισμό είναι θέμα ωρών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επανέλαβε τη φράση του πρωθυπουργού ότι «δεν γίνεται ανασχηματισμός, αλλά διορθωτικές αλλαγές».

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, στόχος αυτού του «μη ανασχηματισμού» είναι η ενίσχυση του κυβερνητικού έργου σε τομείς που επιβάλουν καλύτερο συντονισμό και ταχύτητα. Ένας από αυτούς, για παράδειγμα, είναι η διαχείριση των χρημάτων που πήρε η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επίσης, θα καλυφθούν κενές θέσεις σε επίπεδο υφυπουργών και γενικών γραμματέων, όπου αυτό χρειάζεται. 

Ερωτώμενος αν θα αλλάξουν κομβικοί υπουργοί, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Είπαμε δεν θα γίνει ανασχηματισμός».

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Open Tv, γινόταν γνωστό πως στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία των «διορθωτικών αλλαγών» του κυβερνητικού σχήματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Mάλιστα, όπως μεταδόθηκε, τα τελευταία λεπτά άρχισε η τελική φάση επαφών από το πρωθυπουργικό γραφείο για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που μετακινούνται ή που αναλαμβάνουν καθήκοντα.

Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν σε δύο ή τρεις υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών ή γενικών γραμματέων. Όλα αυτά αναμένεται να συμβούν μέχρι και την Πέμπτη.

Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το ταμείο ανάκαμψης των €72 δισ., από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Οπως γίνεται αντιληπτό, τα βλέμματα στρέφονται στους υφυπουργούς. Πλην της κάλυψης των θέσεων του κ. Θωμά και του κ. Κράνη, αναμένεται νέος υφυπουργός και υπό τον κ. Σκυλακάκη, με το όνομα του κ. Σκάλκου, αρμοδίου για το ΕΣΠΑ, να είναι ένα βασικό σενάριο που υπάρχει στο τραπέζι. 

 Σε θέσεις υφυπουργών πιθανόν να προαχθούν και κάποιοι γενικοί γραμματείς, όπως για παράδειγμα συζητείται για την κ. Σδούκου και την κ. Λοΐζου.

Παράλληλα αναμένεται και η δημιουργία δομής που θα φέρει τον τίτλο «βιομηχανία», εντός του υπουργείου Ανάπτυξης, με τον σημερινό υφυπουργό κ. Παπαθανάση να είναι ο επικρατέστερος να το αναλάβει. Στο τραπέζι προς αξιοποίηση υπάρχουν και ονόματα βουλευτών.

Ενδεικτικά σύμφωνα με την Καθημερινή, συζητούνται οι: Σπήλιος Λιβανός, Σταύρος Κελέτσης και Γιάννης Μπούγας που τα πήγε εξαιρετικά ως πρόεδρος της Προανακριτικής. Παράλληλα, συζητείται και η είσοδος κάποιων γυναικών, με τα ονόματα της κ. Κεφάλα από τα Γιάννενα και της κ. Ράπτη εξ Αθηνών να είναι υπό συζήτηση. Από τους πρωτοεμφανιζόμενους, συζητείται ο Γιώργος Κώτσηρας, δικηγόρος στο επάγγελμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα