Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό - Ποιο το βασικό πρόσωπο, ποιοι αναβαθμίζονται

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό - Ποιο το βασικό πρόσωπο, ποιοι αναβαθμίζονται

Αντίστροφη μέτρηση φαίνεται πως έχει ξεκινήσει για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Mάλιστα, τα τελευταία λεπτά άρχισε η τελική φάση επαφών από το πρωθυπουργικό γραφείο για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που μετακινούνται ή που αναλαμβάνουν καθήκοντα. Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν σε δύο ή τρεις υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών ή γενικών γραμματέων. Όλα αυτά αναμένεται να συμβούν μέχρι και την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΟΡΕΝ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανασχηματισμός θα είναι κατά βάση προσαρμοσμένος στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα αφορά κατά κύριο λόγο υφυπουργούς, βουλευτές και γενικούς γραμματείς.

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός έχει κάνει κρίσιμες επαφές όλο το προηγούμενο διάστημα.

Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το ταμείο ανάκαμψης των €72 δισ., από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναβαθμίζεται σε αναληρωτή Υπουργό Αντάπτυξης και Επενδύσεων ο Νίκος Παπαθανάσης. Επίσης με έξτρα θέσεις υφυπουργών θα ενισχυθούν τα υπουργεία Οικοδομών & Μεταφορών, Υγείας και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. 

Τέλος πιθανότατα θα αναβαθμιστούν από Γ.Γ. σε υφυπουργούς η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου (στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και η κυρία Αννα Στρατινάκη (στο υπουργείο Εργασίας).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα