Το Ελληνικό ΥΠΕΞ απαντά στην πρόκληση της Άγκυρας: Συνεχίζεται το παραλήρημα εθνικιστικού φανατισμού

Το Ελληνικό ΥΠΕΞ απαντά στην πρόκληση της Άγκυρας: Συνεχίζεται το παραλήρημα εθνικιστικού φανατισμού

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στην ανακοίνωση του τουρκικου ΥΠΕΞ με την οποία η Άγκυρα καλούσε την Ελλάδα να... θυμηθεί τι έπαθε στο Αιγαίο.

"Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν" αναφέρει το ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, χαρακτήρισε τους Έλληνες «τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης» και απείλησε πως θα πρέπει «να θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο, όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία».

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα να θυμηθεί τι έπαθε στο Αιγαίο

Με νέα προκλητική ανακοίνωση του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απαντά στις αντιδράσεις της Αθήνας μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. "Η Ελλάδα, με το πρόσχημα, αντιδρά στην εναρκτήρια λατρεία του τζαμιού της Αγίας Σοφίας, η εχθρότητα προς το Ισλάμ και την Τουρκία αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά. Καταδικάζουμε έντονα την ελληνική Κυβέρνηση και τα μέλη του Κοινοβουλίου, με τις εχθρικές δηλώσεις τους, που επέτρεψαν δημόσια το κάψιμο της ένδοξης σημαίας μας στη Θεσσαλονίκη" αναφέρεται.

"Τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης δεν μπορούν να χωνέψουν ότι γίνεται ξανά προσκύνημα στην Αγία Σοφία και τρέφουν ξανά αυταπάτες. Αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια δεν έχουν πάρει μάθημα από την ιστορία και ας θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία" αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι.

"Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, από το οποίο δεν ξυπνά εδώ 567 χρόνια".

Διεθνής κατακραυγή για το σόου Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά

Ηχηρό μήνυμα Βερολίνου σε Άγκυρα: Ακατανόητη η απόφαση για την Αγία Σοφία

Εκπρόσωπος ΕΕ: Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος «προωθεί τον διχασμό»