Τσίπρας: Να αποτραπεί το Oruc Reis από έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Τσίπρας: Να αποτραπεί το Oruc Reis από έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποτρέψει το Oruc Reis σε περίπτωση που επιχειρήσει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέστησε στον πρωθυπουργό, σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση το επόμενο διάστημα, να ζητήσει έκτακτη σύνοδο κορυφής προκειμένου να συζητηθούν κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία.

«Τους τελευταίους 8 μήνες υπάρχει μία επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας τόσο στην ανατολική όσο και στην κεντρική Μεσόγειο. Απέναντι σε αυτήν την κλιμάκωση η χώρα οφείλει να έχει εθνική στρατηγική και αυτό χρειάζεται πολιτική συνεννόηση. Ο κ. Μητσοτάκης με ενημέρωσε σήμερα ενώ ολόκληρος ο τουρκικός στόλος βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ρόδου και του Καστελλορίζου και ενώ έχει ήδη προαναγγελθεί παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, δηλαδή σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ελπίζουμε αυτές οι απειλές να μην πραγματοποιηθούν» ανέφερε αρχικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κ. Μητσοτάκη.

"Η διαφορά μας είναι μόνο μία, είναι η υφαλοκρηπίδα που ταυτίζεται με την ΑΟΖ, δεν υφίστανται άλλες διαφορές.Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι αδιαπραγμάτευτη, γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υφίστανται.  Το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο είναι  ανυπόστατο και παράνομο. Αυτή τη διαφορά οφείλουμε να τη λύσουμε με την Τουρκία μέσα από το διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου όχι όμως υπό καθεστώς εκβιασμού και απειλών", πρόσθεσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα