Χαλαρώσαμε με τον κοροναϊό - Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ο φόβος για τα ελληνοτουρκικά σε νέα δημοσκόπηση

Χαλαρώσαμε με τον κοροναϊό - Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ο φόβος για τα  ελληνοτουρκικά σε νέα δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση πανελλαδική  πραγματοποίησε ο σταθμός Alpha σε συνεργασία με την εταιρεία Marc και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουλίου

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.003 νοικοκυριά το διάστημα από τις 10 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου.

Αν είχαμε σήμερα εκλογές σε ποσοστό 41,6% οι πολίτες θα ψήφιζαν ΝΔ, το 20,4% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 5,7& ΚΙΝΑΛ, το 5% ΚΚΕ, το 3,4% Ελληνική Λύση και το 1,9% ΜεΡΑ 25.

Η διαφορά ανάμεσα στα δυο πρώτα κόμματα διαμορφώθηκε στις 21,2 μονάδες.

 

 

Ακόμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, θετικό πρόσημο παίρνει η κυβέρνηση και στους χειρισμούς της αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επιπλέον, έντονη ανησυχία δηλώνουν οι πολίτες για τα ελληνοτουρκικά και την οικονομία.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 41,6% έναντι 20,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 5,7%, το ΚΚΕ λαμβάνει 5%, η Ελληνική Λύση 3,4%, το ΜέΡΑ26 1,9% και η Χρυσή Αυγή 1%. Στο 14% οι αναποφάσιστοι. 

Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Το άσχημο κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας αντικατοπτρίζεται και στις απαντήσεις που έδωσαν οι πολίτες: Το 64,7% ανησυχεί πολύ για τα ελληνοτουρκικά, ενώ το 24,2% απαντά πως δεν ανησυχεί.

Το 79,8% κρίνει πως η κυβέρνηση χειρίστηκε θετικά και μάλλον θετικά την πανδημία του κοροναϊού, ενώ το 17,1% απαντά πως η κυβέρνηση χειρίστηκε μάλλον αρνητικά την κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Τηρούν τα μέτρα προφύλαξης;

Το 47,1% απαντά πως τηρεί μέτρα προφύλαξης για τον κοροναϊό, όπως κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ενώ το 41,6% απαντά πως ναι μεν παίρνει μέτρα αλλά όχι όπως πριν. Το 10,9% απαντά πως πλέον δεν παίρνει μέτρα προφύλαξης. 

Το 57,3% απαντά πως δεν κάνει κάτι εάν παρατηρήσει παραβίαση των μέτρων προστασίας, το 34,5% απαντά πως διαμαρτύρεται στον υπεύθυνο και μόλις το 2,4% απαντά πως κάνει καταγγελία στις αρμόδιες αρχές. 

Πού θα πάνε οι Έλληνες διακοπές;

Το 51,4% απαντά πως δεν θα πάει διακοπές. Το 18,2% απαντά πω θα κάνει διακοπές στο εξοχικό, το 11,5% σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, το 5,6% σε μικρό ξενοδοχείο, το 5,4% σε σπίτι φίλων και το 3,5% σε μεγάλο ξενοδοχείο. 

Το 55,1% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας, ενώ το 41,1% τα κρίνει αρνητικά 

Το 64,7% ανησυχεί για πιθανή περικοπή των αποδοχών του, ενώ το 34,3% δεν ανησυχεί. 

Το 61,1% βλέπει χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας από το φθινόπωρο, ενώ το 36,6% θεωρεί πως δεν θα υπάρξει επιδείνωση.

Το 63,7% απαντά πως δεν είναι πιθανό να κλείσει ο οργανισμός ή η επιχείρηση που εργάζεται, ενώ του 15,7% απαντά πως δεν είναι τόσο πιθανό. Το 18% απαντά πως είναι πολύ ή αρκετά πιθανό να κλείσει η επιχείρηση που εργάζεται. 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα