Κατατίθεται αύριο στη Βουλή το πόρισμα της προανακριτικής

Κατατίθεται αύριο στη Βουλή το πόρισμα της προανακριτικής

Στον Πρόεδρο της Βουλής κατατίθεται αύριο, έπειτα από εννέα μήνες εργασιών το πόρισμα της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου με την πλειοψηφία να καταλήγει σε πρόταση άσκησης δίωξης κατά του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης για σωρεία αδικημάτων

 Όπως έγραψε την Κυριακή η Realnews στην πρόταση άσκησης δίωξης δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνουν όλα τα αδικήματα του κατηγορητηρίου.  Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η συμπερίληψη των αδικημάτων της:

-εκβίασης

-δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου

-ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας

-ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος

-εγκληματικής οργάνωσης, περίπτωση συμμορίας

Την τελευταία στιγμή θα κριθεί αν θα συμπεριληφθεί το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση αδικήματος καθώς με τον νέο ποινικό κώδικα προϋποθέτει αμοιβή ενώ λιγότερες πιθανότητες να συμπεριληφθεί συγκεντρώνει το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία. 

 Λίγες μόνο ώρες πριν από την κατάθεση του πορίσματος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επανήλθε με νέα αιτήματα. Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγγελόπουλος αιτήθηκε προς την  Επιτροπή:

-να ζητηθούν από τις αρμόδιες εισαγγελικές το πόρισμα των Αντιεισαγγελέων Ζαχαρή-Σοφουλάκη, 

-να κληθεί ο ίδιος να παράσχει πρόσθετες εξηγήσεις

"Η ικανοποίηση των αιτημάτων μου αποτελεί υποχρέωση της επιτροπής σας σύμφωνα με τους κανόνες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τις αρχές της ΕΣΔΑ και την ελληνική και ευρωπαϊκή νομολογία. Η απόρριψη και των αιτημάτων μου αυτών θα αποτελέσει άλλη μια κραυγαλέα παρανομία σε βάρος μου, άλλη μια ατράνταχτη απόδειξη της εκδικητικής πολιτικής δίωξης σε βάρος μου" καταλήγει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα