Έχασα σχεδόν ολοκληρωτικά την ακοή μου - Ένα αυτοάνοσο είναι σκληρή εμπειρία

Έχασα σχεδόν ολοκληρωτικά την ακοή μου - Ένα αυτοάνοσο είναι σκληρή εμπειρία

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στο αυτοάνοσο νόσημα που αντιμετωπίζει λέγοντας μεταξύ άλλων ότι είναι μία σκληρή εμπειρία.

“Εντελώς ξαφνικά, στα 26 μου, όλα έγιναν αλλιώς. Εκείνο το καλοκαίρι που έχασα τις αισθήσεις μου άλλαξε εντελώς η ζωή μου. Δεν ήμουν προετοιμασμένη για αυτό και δεν ήταν εύκολη η διάγνωση ή συνηθισμένη η θεραπεία. Με καθήλωσε στο νοσοκομείο για μήνες. Τελικά, έχασα σχεδόν ολοκληρωτικά την ακοή μου. Σήμερα όμως μπορώ να εργάζομαι και να έχω κοινωνική ζωή και αυτό, πιστέψτε με, δεν ήταν δεδομένο”, ανέφερε η κ. Νοτοπούλου μιλώντας στην εφημερίδα Παραπολιτικά και σημείωσε:

“Ένα αυτοάνοσο είναι σκληρή εμπειρία, η οποία αλλάζει τον τρόπο που ζεις αλλά και βλέπεις τη ζωή. Κάθε μέρα είναι μια μάχη σε έναν κόσμο φτιαγμένο για υγιείς και άρτιους. Μαθαίνεις να ζεις με αυτό, αλλά, αφού το ρυθμίσεις, καλείσαι να πάρεις και μία απόφαση: αν θα το αφήσεις να σε καθηλώσει ή θα προχωρήσεις με νέα δεδομένα στη ζωή σου. ‘Κλειδί’ είναι η αποδοχή αυτού που πλέον είσαι. Δηλαδή, να καταφέρεις να απεγκλωβιστείς από αυτό που θα ήθελες να είσαι ή που ήσουν. Η στήριξη από τους δικούς μου ανθρώπους υπήρξε καταλύτης. Πιστεύω πως, αν ήμασταν πιο εξοικειωμένοι ως κοινωνία με την ασθένεια ή την αναπηρία, θα είχαμε διαμορφώσει ένα πιο υποστηρικτικό περιβάλλον”.

Αναφερόμενη στην εμφάνιση της η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: “Στη Θεσσαλονίκη δεν χρειαζόμαστε στυλίστες. Εξάλλου, formal dress code απαιτούσαν και οι προηγούμενες θέσεις εργασίας μου. Ομολογώ πως είναι και το στυλ που μου αρέσει από μικρή, βέβαια, καθ’ ότι Θεσσαλονικιά βέρα. Δεν άλλαξα τον ενδυματολογικό μου κώδικα. Οι γυναίκες της πόλης μου χαιρόμαστε να φροντίζουμε την εμφάνισή μας. Όχι από καθωσπρεπισμό, αλλά από μεράκι, ανάλογα με το πώς νιώθουμε. Μην μου πείτε και εσείς ότι εμείς, οι γυναίκες της Αριστεράς, είμαστε ‘ταγάρια’. Η πραγματικότητα είναι πως κάθε άνθρωπος φορά το ρούχο που διαθέτει ή είναι του γούστου του. Και, τέλος πάντων, δεν θα κριθεί από αυτό. Ουδείς κρίνεται από το ράσο του”.

Ερωτηθείσα εάν είναι ερωτευμένη και αν θα ήθελε να κάνει οικογένεια η κ. Νοτοπούλου απάντησε: “Ναι. Το να κάνω οικογένεια είναι στις επιθυμίες μου. Βέβαια, συμβόλαιο με το μέλλον ουδείς έκανε και το γνωρίζω καλά. Με αυτή την έννοια, ζω αυτό που μου συμβαίνει. Με ένταση, πίστη και όνειρο”.

Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα Παραπολιτικά

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα