Συγκλονίζει η Αρβελέρ: Δεύτερη άλωση η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Συγκλονίζει η Αρβελέρ: Δεύτερη άλωση η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα τόνισε η κ. Αρβελέρ

ΗΕλένη Γλύκατζη - Αρβελέρ δήλωσε συγκλονισμένη με την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. «Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ, ούτε για ποιο λόγο χτυπούν οι καμπάνες» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε «χτυπούν για την χριστιανοσύνη».

Η διακεκριμένη ιστορικός τόνισε ότι μ' αυτήν την τραγική απόφαση έπεσαν οι μάσκες κι αναδείχθηκε σε κάθε της έκφανση η βαρβαρότητα του γειτονικού μας λαού. «Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα» κατέληξε η κυρία Αρβελέρ.

«Σήμερα έγινε η πραγματική άλωση της Πόλης» ανέφερε η Αρβελέρ σε μια αποστροφή του λόγου της κι επικαλέστηκε μαρτυρία Τούρκου δημοσιογράφου, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι επέτειοι μνήμης για την άλωση της Πόλης καταδεικνύουν ότι όλα αυτά δεν ανήκουν στο τουρκικό λαό και πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα