Στην Προανακριτική η επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού για Novartis στις ΗΠΑ

Στην Προανακριτική η επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού για Novartis στις ΗΠΑ

Νέα εστία σύγκρουσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση προκαλεί το κείμενο της επίσημης μετάφρασης του εξωδικαστικού συμβιβασμού  της Novartis Hellas με τις αμερικανικές αρχές.

Σχολιάζοντας το κείμενο της μετάφρασης πηγές της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξαν ότι η μετάφραση εκθέτει για ακομη μια φορα τους σκευωρούς» καθώς από αυτήν προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο ορισμός του κρατικού αξιωματούχου αφορά σε φυσικά πρόσωπα που εργάζονται σε νοσοκομεία και κλινικές και ότι η Novartis κλήθηκε να πληρώσει για τις δωροδοκίες αυτών και όχι πολιτικών προσώπων.

Ολόκληρο το κείμενο της επίσημης μετάφρασης του εξωδικαστικού συμβιβασμού

Απο την μετάφραση του κειμένου προκύπτει ξεκάθαρα οτι ο ορισμός του κρατικού αξιωματούχου στη σελίδα 30 υπό τον τίτλο "το ελληνικό σύστημα υγείας, ελληνικές οντοτητες και αλλοδαποί αξιωματούχοι» είναι: «Η Ελλάδα κατέχει και λειτουργεί νοσοκομεία και κλινικες κρατικής ιδιοκτησίας και ελέγχου, και τα εν λόγω νοσοκομεία και κλινικες ασκούν κρατική λειτουργια. Τα φυσικά πρόσωπα που εργάζονται σε αυτά τα νοσοκομεία και κλινικές ήταν «αλλοδαποί αξιωματούχοι» υπό την έννοια του νόμου. Απο όλο το κείμενο της απόφασης προκύπτει ότι η Novartis κλήθηκε να πληρώσει για παράνομες πρακτικές σε συνταγογραφήσεις φαρμάκων και κλινικες δοκιμές από υπαλλήλους της, ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών υγείας. Ψευδως ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί μια σελίδα αποκρύπτοντας συνειδητα τις αμέσως επόμενες που αναφέρονται μόνο σε ιατρούς και δίνουν τον ορισμό του αξιωματούχου που και παλι αφορά μόνο ιατρούς. Αγγλικά δεν ήξεραν και ήθελαν μετάφραση. Τώρα εκτός από σκευωροί είναι και ψεύτες» ανέφεραν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως προκύπτει από το κείμενο της μετάφρασης αντικείμενο της συνωμοσίας της Novartis Hellas σε βάρος των Η.Π.Α ήταν η δωροδοκία παρόχων υπηρεσιών υγείας μέσω παρακολούθησης συνεδρίων ώστε να τους πείσουν να αυξήσουν τη συνταγογράφηση του φαρμάκου Lucentis.

Λίγη ώρα νωρίτερα πάντως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εστίαζαν σε αναφορά του κειμένου της μετάφρασης σε προσπάθεια να πειστεί αξιωματούχος ώστε να ασκήσει την επιρροή του στην κυβέρνηση και στις υπηρεσίες της και να επηρεάσει αποφάσεις της υπέρ της Novartis.

Κύκλοι της Ν.Δ υποστήριζαν πάντως ότι η αναφορά σε κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό να αφορά σε διοικητές νοσοκομείων οι οποίοι ήταν οι υπεύθυνοι για τις παραγγελίες φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία και όχι σε Υπουργούς.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώνει πως η Novartis ομολόγησε διαφθορά στην κυβέρνηση Σαμαρά

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι « Η επίσημη μετάφραση της μεταφραστικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνει πως ο συμβιβασμός 345 εκατ. δολαρίων της Novartis με τις ΗΠΑ δεν αφορούσε μόνο σε γιατρούς, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ, αλλά σε πρακτικές διαφθοράς για τον επηρεασμό αποφάσεων της κυβέρνησης Σαμαρά την περίοδο 2012-2015».

Ο κ. Δένδιας φρόντισε να τελειώσει οριστικά τα ψέματα των κ.κ. Μητσοτάκη, Σαμαρά και Γεωργιάδη για το σκάνδαλο Novartis. Η επίσημη μετάφραση της μεταφραστικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνει πως ο συμβιβασμός 345 εκατ. δολαρίων της Novartis με τις ΗΠΑ δεν αφορούσε μόνο σε γιατρούς, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ, αλλά σε πρακτικές διαφθοράς για τον επηρεασμό αποφάσεων της κυβέρνησης Σαμαρά την περίοδο 2012-2015.

Οι μόνες αποφάσεις που παίρνει μία κυβέρνηση και που αφορούν τη Novartis είναι η τιμολόγηση των φαρμάκων της. Η επίσημη μετάφραση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στόχος της Novartis ήταν με διεφθαρμένο τρόπο «να πειστεί ο εν λόγω αλλοδαπός αξιωματούχος να χρησιμοποιήσει την επιρροή του ενώπιον αλλοδαπής κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής, προκειμένου να επηρεαστούν πράξεις και αποφάσεις της εν λόγω κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής, ώστε να συνδράμουν τη Novartis Hellas προκειμένου να εξασφαλιστεί ή να διατηρηθεί επιχειρηματική δραστηριότητα ή να κατευθυνθεί επιχειρηματική δραστηριότητα προς τη Novartis Hellas

Τώρα που και με τη βούλα του Υπουργείου Εξωτερικών η Novartis παραδέχεται ότι διέφθειρε την κυβέρνηση Σαμαρά ως προς την τιμολόγηση των φαρμάκων της, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Τόσο για τα ψέματα όσο και τις μεθοδεύσεις προκειμένου να συσκοτιστεί το σκάνδαλο Novartis. Και, έστω και τώρα, να ζητήσει από τους συνεργάτες του να σταματήσουν τις απειλές που εξαπολύουν στη Δικαιοσύνη και να την αφήσουν απερίσπαστη να διαλευκάνει το σκάνδαλο. Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει, επιτέλους, ποιοι ήταν αυτοί που τα πήραν από τη Novartis», καταλήγει η ανακοίνωση.