Δημοσκόπηση Opinion Poll: Double score της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Double score της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Με double score προηγείται η Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Opinion Poll, που φιενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 1 και 3 Ιουνίου, με τη διαφορά να φτάνει τις 20,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 41,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%, το Κίνημα Αλλαγής 5,8%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜέΡΑ25 2,5%.

Παράλληλα, το 65% κρίνει θετικά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκης ως πρωθυπουργού, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά της τάξης του 32,3% του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με ποσοστό προτίμησης 51,5% έναντι 19,2%.

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην δημοφιλία όλων των άλλων Πολιτικων αρχηγών με 61.9% έναντι 29.8 % του Αλέξη Τσίπρα, 29.2% της Φώφς Γεννηματά, 27.2% του Δημήτρη Κουτσούμπα, 18.1 % του Κυριάκου Βελόπουλου και 14.8% του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μάλιστα είναι ο μόνος που έχει θετικό ισοζύγιο θετικών – αρνητικών απόψεων, ενώ όλοι οι άλλοι εμφανίζουν αρνητικό:

Όσον αφορά τα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη:

- Το 60% φοβάται ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

- Το 53% δηλώνει λίγο ή καθόλου αισιόδοξο για την αντιμετώπιση της πανδημίας έναντι ενός 44% που έχει αισιόδοξη στάση. 

- Πολύ κάθετη εμφανίζεται η κοινή γνώμη σχετικά με όσα συμβαίνουν με τις καταγγελίες το τελευταίο διάστημα για την λειτουργία παραδικαστικού, παρακρατικού κυκλώματος. Το 60% θεωρεί ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση αξιοποίησε το σκάνδαλο NOVARTIS για να στοχοποιήσει Πολιτικούς αντιπάλους.

Το 58% θεωρεί ότι υπήρχε παραδικαστικό, παρακρατικό κύκλωμα και το 57% κρίνει πως έχει προσωπικές πολιτικές ευθύνες ο Αλέξης Τσίπρας.

capital.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα