Συνάντηση Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκη για τον ένα χρόνο κυβέρνησης ΝΔ

Συνάντηση Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκη για τον ένα χρόνο κυβέρνησης ΝΔ

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός μίλησε για τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης της ΝΔ και τους επόμενους στόχους και υποστήριξε ότι "έπρεπε να διαχειριστούμε μια σειρά από κρίσεις με σημαντικότερη την υγειονομική πρόκληση του κορονοϊού και πιστεύω ότι τα έχουμε καταφέρει καλά ως προς την αντιμετώπιση της πρώτης φάσης ενώ ήταν και μια χρονιά σημαντικών θεσμικών τομών, όπως η Αναθεώρηση του Συντάγματος αλλά και η δική σας εκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ήταν πολύ πυκνός χρόνος και η όποια επιτυχία της κυβέρνησης ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών ώστε να μπούμε στον δεύτερο χρόνο διακυβέρνησης με μεγαλύτερη δυναμική, εστιάζοντας σε πρώτη φάση στην οικονομία και με πρώτη έμφαση στην προστασία της εργασίας και τη στήριξη των εισοδημάτων ειδικά των πιο ευάλωτων και ασθενέστερων συμπολιτών μας και επίσης να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, όπως το κομμάτι που αφορά στο πακέτο στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Οπότε σήμερα είναι χρόνος και ημερομηνία απολογισμού και ταυτόχρονα προγραμματισμού".

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι "προσπαθούμε όλοι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα της πανδημίας και όπως βλέπουμε το γεγονός ότι εμείς πήγαμε καλά δεν αρκεί γιατί γύρω μας ακόμα δεν έχει περάσει η κατάσταση και το συνειδητοποιούμε με το άνοιγμα των συνόρων και του τουρισμού ότι υπάρχουν προβλήματα. Ας είμαστε αισιόδοξοι βέβαια, γίνεται προσπάθεια αλλά παρόλ' αυτά και οι μονάδες του τουρισμού και οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι είναι μετέωροι γιατί τα πράγματα δεν πάνε όπως πριν από την πανδημία. Ελπίζω ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα κλείσει το θέμα με το Ταμείο Ανάκαμψης και είναι σημαντικό να υπάρξει κι ένας σχεδιασμός ώστε ο,τιδήποτε θετικό προκύψει να μπορέσει να απορροφηθεί γρήγορα ώστε να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και όσοι έχουν πληγεί. Είναι ώρα για κοινή προσπάθεια και αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσουμε πλέον την επόμενη φάση. Είναι και μια ευκαιρία και για την κυβέρνηση και συνολικά για το πολιτικό σύστημα να βρεθούν τα κοινά σημεία συνεννόησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για το μέλλον και πιστεύω ότι το οφείλουμε κυρίως στη νέα γενιά που έχει πληγεί και από την προηγούμενη κρίση και δικαιούται να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον".

Με τη σειρά του ο Πρωθυπουργός είπε ότι "περιμένουμε έως το τέλος της εβδομάδος το πόρισμα της Επιτροπής Πισσαρίδη στην οποία είχαμε αναθέσει την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και ζητήσαμε να ληφθούν υπόψη και οι εξελίξεις μετά τον κορονοϊό. Σκοπός μας είναι στη διαδικασία συζήτησης του πορίσματος και στην εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου που πρέπει να καταθέσουμε έως τις 15 Οκτωβρίου να λάβουμε υπόψη τις απόψεις όλων των κοινωνικών εταίρων και των πολιτικών κομμάτων ώστε το Εθνικό Σχέδιο της χώρας να έχει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση".

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα