Δυσάρεστη και κακή η απόφαση της Ελλάδας. Οργή Σέρβων για το κλείσιμο των συνόρων

Δυσάρεστη και κακή η απόφαση της Ελλάδας. Οργή Σέρβων για το κλείσιμο των συνόρων

Δυσάρεστη και κακή χαρακτηρίζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορά της για τους Σέρβους μετά και την αύξηση των κρουσμάτων στη γειτονική χώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας εξέφρασε την ελπίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει σύντομα την απόφαση που έλαβε για την απαγόρευση εισόδου των Σέρβων πολιτών. Ο κ. Ντάτσιτς σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας δήλωσε ότι η απόφαση της Ελλάδας λήφθηκε εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στη Σερβία και διότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό κάποιοι Σέρβοι τουρίστες, που πέρασαν τα σύνορα τις προηγούμενες ημέρες.

Εκτίμησε ότι, όταν η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τη νέα αξιολόγηση των δεδομένων για την επιδημία, θα ανοίξουν και πάλι τα σύνορα της Ελλάδας για τους τουρίστες από τη Σερβία. Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας χαρακτήρισε «δυσάρεστη και κακή την απόφαση» υπογραμμίζοντας ότι «κυρίως βλάπτει τα συμφέροντα της ίδιας της Ελλάδας». Την Κυριακή στη Σερβία επιβεβαιώθηκαν 302 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ κατέληξαν πέντε ασθενείς. Έτσι οι θάνατοι από τον κορονοϊό έφτασαν τους 311 και συνολικά από την εκδήλωση της πανδημίας έχουν νοσήσει 16.131 άτομα.

Στο μεταξύ η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης βρήκε πολλούς Σέρβους τουρίστες καθ' οδόν για την Ελλάδα ενώ κάποιους άλλους κυριολεκτικά μπροστά στην πύλη εισόδου στη χώρα σε εκείνη του Προμαχώνα.
Ανοιξαν τα σύνορα για τους εγκλωβισμένους οδηγούς στον Προμαχώνα

Εκατοντάδες Σέρβοι ήταν για ώρες εγκλωβισμένοι στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία στον Προμαχώνα,με αυτοκίνητα να καταφθάνουν κυρίως από το Βελιγράδι για να προλάβουν το lockdown που θα ίσχυε από τις 6:00 τα ξημερώματα. Ωστόσο, ενώ έφτασαν έγκαιρα στο σημείο, εγκλωβίστηκαν μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και περίμεναν σε μια ουρά για περισσότερες από 4-5 ώρες με αποτέλεσμα να τους πιάσει το κλείσιμο των συνόρων 500 μέτρα πριν εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.

Οι ουρές ήταν τεράστιες, καθώς στο σημείο είχαν φτάσει και πολίτες άλλων χωρών, για τους υπηκόους των οποίων τα σύνορα είναι ανοικτά. Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σλοβάκοι, Μολδαβοί με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κομφούζιο και με τους τελωνειακούς υπαλλήλους εκατέρωθεν να μην μπορούν να διαχωρίσουν τις εθνικότητες. Κατάλαβαν ότι ήταν μάταιο να πείσουν τους Σέρβους να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στη χώρα τους, καθώς οι ουρές ήταν απέραντες και τα οχήματα είχαν δημιουργήσει πολλές ουρές.

Τελικά ύστερα από συνεννόηση των Αρχών, αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σύνορα και να εισέλθουν όσοι βρίσκονταν στον μεθοριακό σταθμό στη χώρα μας, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα