ΝΔ κατά Τσίπρα: Οι αρμοί της εξουσίας στην υπηρεσία του παρακράτους

ΝΔ κατά Τσίπρα: Οι αρμοί της εξουσίας στην υπηρεσία του παρακράτους

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», το οποίο παρουσιάζει διάλογο του Πάνου Καμμένου με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως:

«Όσα αποκαλύπτονται σήμερα από τα “Παραπολιτικά” αποτελούν άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δύο υπουργοί συζητούν μπροστά στον πρωθυπουργό να δοθούν εντολές σε δικαστικούς, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εκτελεστικά τους όργανα προκειμένου να προβούν σε διώξεις κατά δημοσιογράφων».

Και καταλήγει τονίζοντας:

«Στα σκοτεινά σχέδια εμπλέκουν και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Το ύφος των συνομιλιών ακριβώς ίδιο με εκείνο του Ν. Παππά. Ο τότε Πρωθυπουργός, φαίνεται να τα θεωρεί όλα αυτά απολύτως φυσιολογικά. Γι΄αυτό ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει όλα αυτά τα αδιανόητα για δημοκρατική χώρα. Οι "αρμοί της εξουσίας" στην υπηρεσία του παρακράτους. Τα όσα έρχονται στο φως, δείχνουν σε όλους το ύφος και το ήθος της εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι αυτό η αποκάλυψη του παρακράτους και η αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας, δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Το εν λόγω δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι δύο υπουργοί –Καμμένος και Παπαγγελόπουλος- ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα και στο γραφείο του στη Βουλή συζητούσαν για δημοσιογράφους της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και το πώς θα τους εμπλέξουν σε εγκληματική οργάνωση.

«Πάρε τον Ζαγοραίο για να τους γα…σει» είναι μια από τις φράσεις του διαλόγου που «πιστώνεται» στον Πάνο Καμμένο και μάλιστα έγινε και ο πρωτοσέλιδος τίτλος των «Παραπολιτικών».

Η εφημερίδα αναφέρει πως τα στοιχεία αυτά ήρθαν στο φως μέσω μιας παλιάς συνομιλίας μεταξύ του διευθυντή των Παραπολιτικών Παναγιώτη Τζένου με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον Φεβρουάριο του 2018.

Ο Παναγιώτης Τζένος φέρεται να κράτησε λεπτομερείς σημειώσεις της συζήτησης με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μεταφέροντας τον διάλογο στον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη.

«Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος στον διευθυντή των Παραπολιτικών, μετά την ομιλία που είχε πραγματοποιήσει την 21η Φεβρουαρίου στη Βουλή για τη Novartis πήγε στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού στη Βουλή, όπου είχε ένα ζωηρό διάλογο με τον τότε υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, παρόντος του κ. Αλέξη Τσίπρα» αναφέρει η εφημερίδα.

Το εν λόγω δημοσίευμα κάνει επίσης λόγο για παρεμβάσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και της συζύγου του Έλενας Τζούλη ενώ εμπλέκει και τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο αλλά και αξιωματικούς της αστυνομίας.

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα