ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Τσίπρας και Παππάς παίζουν θέατρο

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Τσίπρας και Παππάς παίζουν θέατρο

Την οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκου Παππά, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις ηχητικές συνομιλίες του πρώην υπουργού Επικρατείας με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

«Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τους σοκαριστικούς διαλόγους του κ. Παππά, ο κ. Τσίπρας το μόνο που βρήκε να ψελλίσει, είναι για "λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες" και ο κ. Παππάς ότι τα αδιανόητα που εκστόμιζε, δεν είχαν να κάνουν με τις "αυθεντικές πεποιθήσεις" του. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε με τις παρακρατικές μεθόδους», σημειώνει σε γραπτή ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.«Δυο κουβέντες του αέρα κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Για τόσο αφελείς περνούν τους Έλληνες; Αποδεικνύεται γι' άλλη μια φορά ότι ο κ.Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του κ.Τσίπρα και μαζί παίζουν θέατρο», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Και καταλήγει: «Αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους. Ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει».

Παππάς αναλαμβάνω την ευθύνη

Μετά την αποδοκιμασία του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς ζήτησε και πήρε το λόγο, δηλώνοντας:

«Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο, λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι’ αυτό την ευθύνη».

Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες είχαμε επανειλημμένως επισημάνει τη σημασία της δήλωσης του κ. Παππά ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήξερε τη συνάντησή μου με τον Σάμπυ Μιωνή».

Η «ανάληψη ευθύνης» του κ. Παππά πιθανότατα θα μεταφραστεί σε απόσυρσή του από την πρώτη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ενδεχομένως του στοιχίσει τη θέση του τομεάρχη Οικονομίας όταν γίνει ο εσωτερικός ανασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα μπορούσε να λεχθεί ότι οι σημερινές εξελίξεις συνιστούν μια «κίτρινη κάρτα» στον Νίκο Παππά. Είναι προφανές ότι ενδεχόμενα νέα γεγονότα θα απαιτήσουν εκ των πραγμάτων νέες προσεγγίσεις. Υπό αυτό το πρίσμα, θα πρέπει να διαβαστούν ξανά όσα είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στους Δελφούς:

«Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι στους ηγέτες αναλογεί να παίξουν κάποια στιγμή έναν ρόλο ιστορικό και πρέπει να ξεπεράσουν τις προσωπικές αγάπες ή τους θυμούς και να προχωρήσουν μπροστά».

Τι είπε ο Τσίπρας

Στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφέροντας: «Έναν μόλις χρόνο μετά την εκλογή της, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι αδύναμη να διαχειριστεί τη κρίση αλλά και τις συνέπειες των επιλογών της. Οδήγησε την οικονομία σε ύφεση τον Οκτώβρη του 19, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εκλογή της. Και με την αδράνεια και ατολμία της να πάρει μέτρα στήριξης μετά τον κορονοιό, έχει ήδη επιφέρει ένα εφιαλτικό υφεσιακό τέλμα. Η χώρα μπαίνει σε ένα βαθύ κοινωνικό και οικονομικό τούνελ και σε μία περίοδο θεσμικού εκφυλισμού και παρακμής που απειλεί την ίδια τη δημοκρατία.

Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση την οδηγεί στην επιλογή να σύρει την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο της παραπολιτικής και της σκανδαλολογίας. Και αυτό δεν γίνεται τυχαία. Αποσκοπεί στο να κρύψει τα υπαρκτά και μεγάλα σκάνδαλα της ΝΔ, αποσκοπεί στο να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το βασικότερο: να αποπροσανατολίσει από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, από την αδικαιολόγητη αδράνεια της κυβέρνησης να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, που πλέον ήδη αρχίζουν να γίνονται ορατά καθημερινά».

Σύστημα εξουσίας

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι:

«Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντί μας δεν έχουμε απλά μια κυβέρνηση, ένα αντίπαλο κόμμα, αλλά ένα σύστημα εξουσίας. Που δε διστάζει να κάνει τα πάντα και να αξιοποιήσει τα πάντα για να να εδραιωθεί. Και διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα όλοι όσοι πίστεψαν ότι η δεξιά ήρθε στην εξουσία με ένα αλλαγμένο μετριοπαθές πρόσωπο.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι παρά ένα κακέκτυπο της κυβέρνησης Σαμαρά. Επιλέγει πολιτικές καταστροφής της κοινωνικής συνοχής, επιλέγει συνειδητά ψαλίδι στη διαφάνεια και στη δημοκρατία. Επιλέγει εν τέλει τη λάσπη για να σπιλώσει πολιτικούς της αντιπάλους».

Μετά την αναφορά στον Νίκο Παππά συνέχισε ως εξής: «Από εκεί και πέρα, όμως, δε πρέπει να παραβλέπουμε τη μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη εικόνα είναι το μείζον θεσμικό ζήτημα, ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να μετατρέψει την πολιτική ζωή σε βούρκο για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, για τα οποία ευθύνεται ο ίδιος. Οι παρακρατικές πρακτικές σκοτεινών εποχών της μεταπολίτευσης που έχει όμως ανασύρει ο κ. Μητσοτάκης είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο δεν θα καλύψουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης του αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές και κληρονόμους».

www.newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα