Νίκος Παππάς: Όταν μιλούσα για μαγαζάκι και πολλά λεφτά αναφερόμουν στον Μιωνή

Νίκος Παππάς: Όταν μιλούσα για μαγαζάκι και πολλά λεφτά αναφερόμουν στον Μιωνή

Απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από τις καταγγελίες του Σάμπυ Μιωνή καθώς και το ηλεκτρονικό αρχείο της συνομιλίας του με τον ίδιο, έδωσε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ο Νίκος Παππάς παραδέχθηκε ότι είναι η φωνή του αυτή που ακούγεται στην ηχογραφημένη συνομιλία με τον Μιωνή.

Ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι όταν μιλούσε για «μαγαζάκι» και «πολλά λεφτά» αναφερόταν στον Σάμπυ Μιωνή, τις δικές του επιχειρήσεις και τα χρήματα που έβγαζε, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη συνάντηση.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις με τον Μιωνή, τόνισε πως έγιναν με πρωτοβουλία και έπειτα από επίμονα αιτήματα του επιχειρηματία, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης σημείωσε πως η συνάντηση έγινε έπειτα από παράκληση του κράτους του Ισραήλ και για λόγους εθνικού συμφέροντος.

Για το εάν ήταν σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα οι συναντήσεις αυτές, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είχε γενικότερη ενημέρωση, όχι για κάθε συνάντηση που γίνεται.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζει μάταια τους αντιπερισπασμούς, μήπως και ξεχαστούν οι ευθύνες του για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος σε ανύπαρκτα ΜΜΕ», σχολιάζει

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε εκ νέου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι πετάει την μπάλα στην εξέδρα, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, έχει δύο επιλογές: «Είτε θα διαγράψει τον κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει πως «αντί η κυβέρνηση να ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ τη διαγραφή του κ. Παππά, μπορεί κάλλιστα να κάνει η ίδια, αυτό που προσπαθεί να της επιβάλλει ο κ. Σαμαράς. Να διευρύνει το κατηγορητήριο, να τον συμπεριλάβει σε αυτό και να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση».

«Εκτός εάν φοβάται κάτι για τον κ. Σαμαρά και τις εκκρεμότητές του, που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επωμισθεί. Γιατί αυτός, όντως, δύσκολα διαγράφεται...», συμπληρώνει.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, επίθεση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα που ζήτησε την διαγραφή Παππά εξαπέλυσε και πάλι η Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Θα προτείναμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που φέρνει στη Βουλή παράνομες ηχογραφήσεις και τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, όταν μιλά για «παρακράτος» και ζητά διαγραφές, να είναι λίγο πιο προσεκτικός.

Ειδικά όταν το πανελλήνιο πλέον γνωρίζει πως ο ίδιος καλύπτεται από τον κ. Μητσοτάκη, αν και φέρει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες, για την εν κρυπτώ χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα ανύπαρκτων ΜΜΕ, τη λίστα των οποίων αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα.

Σε ό,τι δε αφορά την ουσία, αντί η ΝΔ να ζητά τη διαγραφή του κ. Παππά, αφού κόπτεται τόσο πολύ, ας διευρύνει η ίδια το κατηγορητήριο και ας τον συμπεριλάβει».

http://www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα