Ανασχηματισμός: Ποιοι υπουργοί φεύγουν και ποιοι μένουν

Ανασχηματισμός: Ποιοι υπουργοί φεύγουν και ποιοι μένουν

Παρά την κατηγορηματική διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα περί ανασχηματισμού, ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την Ιερουσαλήμ προανήγγειλε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για διορθωτικές κινήσεις, δίνοντας το στίγμα ότι οι όποιες αλλαγές θα είναι στοχευμένες.

Πρώτοι αναμένεται να περάσουν από τη Μητσοτακική λαιμητόμο, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο μεν Θεοχάρης χρεώνεται κακούς χειρισμούς και προχειρότητα στον τουρισμό, ο δε Βρούτσης το φιάσκο με την κατάρτιση των επιστημόνων και το «σκόιλ ελικικού».

Χαμηλά είναι και οι μετοχές του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει στο πόστο του ή αν θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης.

Υπό μετακίνηση σε υπουργική θέση θεωρείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, χωρίς ακόμα να έχει ξεχωρίσει κάποιο από τα πρόσωπα που εξετάζεται να τον αντικαταστήσουν.

Αναβαθμισμένος αναμένεται να είναι ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με δικό του ξεχωριστό υπουργείο και υπουργική καρέκλα (τώρα υπάγεται στο Προστασίας του Πολίτη).

Οι εισερχόμενοι στο κυβερνητικό σχήμα δεν αναμένεται να είναι πολυάριθμοι.

Μεταξύ αυτών ακούγονται τα ονόματα της Όλγας Κεφαλογιάννη για το παλιό της πόστο στον τουρισμό, αλλα και του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Θόδωρου Ρουσόπουλου.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα