Ιστορική η συμφωνία με την Ιταλία - Έχουμε μαζί μας Διεθνές Δίκαιο και ισχυρούς συμμάχους

Ιστορική η συμφωνία με την Ιταλία - Έχουμε μαζί μας Διεθνές Δίκαιο και ισχυρούς συμμάχους

Ιστορική χαρακτήρισε τη συμφωνία με την Ιταλία για την οριοθέτηση ΑΟΖ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει μαζί της το Διεθνές Δίκαιο αλλά και ισχυρούς συμμάχους. 

Ο Πρωθυπουργός προσήλθε σήμερα στη Βουλή για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, αξιοποίησε ωστόσο το βήμα για να στείλει σαφές μήνυμα και προς την Τουρκία πως με οδηγό το διεθνές δίκαιο ορίστηκε χθες ότι τα νησιωτικά εδάφη έχουν κυριαρχικά δικαιώματα όπως και τα χερσαία εδάφη.

Η χθεσινή συμφωνία αποτελεί διεθνές γεγονός που αποκαθιστά σαφείς κανόνες στη θάλασσα της Μεσογείου.Εγγράφεται ως ιστορικό πολιτικό και νομικό δεδομένο για όλη την περιοχή. Με την Ιταλία πετύχαμε τα νερά που μας ενώνουν να τα κάνουμε ήρεμα νερά. Εύχομαι να βρουν γόνιμη συνέχεια και με άλλες χώρες. Η χθεσινή εξέλιξη δεν ήρθε ούτε ξαφνικά ούτε τυχαία. Είναι αποτέλεσμα συστηματικής και αθόρυβης δουλειάς. Αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση γιατί έχει πάντα μαζί της το Διεθνές Δίκαιο.

Έχει δίπλα της ισχυρούς συμμάχους. Έχει μέσα της τη δύναμη και την υπερηφάνεια να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα