Η Ελλάδα να μάθει τα όρια της στη Μεσόγειο, δεν θα πάρουμε την άδειά σας να κάνουμε Τζαμί την Αγία Σοφία

Η Ελλάδα να μάθει τα όρια της στη Μεσόγειο, δεν θα πάρουμε την άδειά σας να κάνουμε Τζαμί την Αγία Σοφία

Στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας και στο ενδεχόμενο μετατροπής της σε τζαμί, αλλά και για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε  ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας (TRT)που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (08/06).

Ερωτηθείς για το αν η Αγία Σοφία θα γίνει τζαμί, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης του Ανώτατου Συμβουλίου της χώρας.

«Οι ιδιοκτήτες της Αγίας Σοφίας είναι ξεκάθαροι. Δεν θα πάρουμε την άδειά σας για το αν θα την κάνουμε τζαμί. Ο κ. Μπαχτσελί έκανε σχετική ανακοίνωση σήμερα. Περιμένουμε την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου και τα βήματα που θα ληφθούν από εκεί και πέρα, θα αποφασιστούν ανάλογα».

Αναφορικά με την Ελλάδα, ο Ερντογάν κάλεσε την Αθήνα «να μάθει τα όριά της» σχετικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Τώρα έχουμε τρία τρυπάνια και δύο σεισμικά ερευνητικά πλοία. Συνεχίζουν τη δουλειά τους εδώ. Στείλαμε ένα στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτά τους ενοχλούν πάρα πολύ. Αν κάνουν το παραμικρό λάθος, θα τελειώσουν. Η Ελλάδα πέφτει στο κενό. Να μάθει τα όριά της».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα