Νέος κύκλος ερευνών για την υπόθεση Novartis για τα έγγραφα του FBI

Νέος κύκλος ερευνών για την υπόθεση Novartis για τα έγγραφα του FBI

Αφετηρία για ένα νέο κύκλο ερευνών στον Άρειο Πάγο αποτελούν τα απόρρητα έγγραφα του FBI που κατέθεσε ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Γ. Αγγελής στην Βουλή και τους αρμόδιους αντεισαγγελείς που έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθεί σε νέα κατάθεση ο κ. Αγγελής αλλά και οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας και ήδη έχουν δώσει εξηγήσεις, στον Άρειο Πάγο, με την ιδιότητα του υπόπτου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί με πολυσέλιδα υπομνήματα τους αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται σχετικά με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Novartis, μεταξύ των οποίων, για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης. Μάλιστα, έχουν ήδη εξεταστεί και οι μάρτυρες υπεράσπισης που πρότειναν. Ωστόσο, εκτιμάται πως οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς αφού λάβουν γνώση των επίμαχων εγγράφων θα δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις.

Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λ. Σοφουλάκης μελετούν το σύνολο των στοιχείων που έχουν στη διάθεση τους ενώ αναμένουν και τις νέες καταθέσεις, των πρωταγωνιστών στην υπόθεση, πριν καταλήξουν στα τελικά συμπεράσματα τους.

Πάντως, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει  οι αρμόδιοι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, μεταξύ των οποίων οι ανωμοτί καταθέσεις αλλά και αυτές των μαρτύρων υπεράσπισης, πήραν το δρόμο για τη Βουλή.

Παράλληλα, οι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί ζήτησαν από την Επιτροπή να τους ενημερώσει για τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στο πλαίσιο της δικής της έρευνας.

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα