Προκλήσεις Τσαβούσογλου: Η Αγία Σοφία κατακτήθηκε και ανήκει στην Τουρκία. Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα

Προκλήσεις Τσαβούσογλου: Η Αγία Σοφία κατακτήθηκε και ανήκει στην Τουρκία. Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα

Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, μόνο χωρικά ύδατα που φτάνουν τα 6 ναυτικά μίλια, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο κανάλι 24. Ο Τσαβούσογλου μάλιστα έδειξε και τον χάρτη με τις περιοχές για τις οποίες ζητείται άδεια για έρευνες και γεωτρήσεις ανατολικά των ελληνικών νησιών, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Επιμένει στην εμπρηστική ρητορική απέναντι στη χώρα μας η Άγκυρα, με τη σκυτάλη να λαμβάνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε πως «η Αγία Σοφία κατακτήθηκε και ανήκει στην Τουρκία.

Ο Τούρκος αξιωματούχος εκτός από την Αγία Σοφία, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.

«Η Αγία Σοφία είναι περιουσία της Τουρκικής Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός, και πρόσθεσε: «Κατακτήθηκε».

Μάλιστα, υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν έχει λόγο να μιλάει για την Αγία Σοφία και με το τι θα κάνει η Τουρκία στην επικράτειά της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα