Πέτσας : Είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Πέτσας : Είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα. Είναι παρακολούθημα του άκυρου τουρκικολιβυκού συμφώνου το οποίο έχει να κάνει με την κυβέρνηση Σάρατζ και την κυβέρνηση της Άγκυρας. Εμείς έχουμε καταδικάσει αυτό το παράνομο σύμφωνο, αυτό το μνημόνιο, το έχουμε καταγγείλει σε όλη τη διεθνή κοινότητα, στα Ηνωμένα Έθνη, παντού, άρα δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα. Στο πολιτικό, εμείς κινούμαστε πάντα σε ένα τρίπτυχο. Το τρίπτυχο είναι ότι έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και τη δύναμη να κάνουμε ότι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Τα νησιά μας έχουν υφαλοκρηπίδα, άρα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα υπερασπιζόμαστε, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

ΗΕλλάδα έχει δείξει, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, ότι όταν αντιμετωπίζει προκλήσεις είναι πάντα ενωμένη και όλοι οι Έλληνες ενωμένοι σαν μία γροθιά. Το εάν είναι ένα ζήτημα το οποίο απαιτεί μία συνεννόηση και μία συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων και πολιτικών δυνάμεων επίσης είναι αυταπόδεικτο. Φυσικά χρειάζεται τέτοιου είδους συνεννόηση. Αν όμως ήταν ένα ζήτημα τόσο μεγάλης σπουδαιότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχει χρησιμοποιήσει κανένα από τα κοινοβουλευτικά εργαλεία τα οποία είχε στη διάθεσή του. Δεν έκανε ούτε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ούτε κάποια συγκεκριμένη ερώτηση για τα εθνικά θέματα. Ακόμα και η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο κ. Τσίπρας αφορά τα θέματα της πανδημίας και της αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας στη χώρα μας”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου μέσα στο καλοκαίρι και τι θα γίνει εάν η Τουρκία επιδιώξει να κάνει γεώτρηση σε ελληνικό εθνικό χώρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: “Παρακολουθούμε με προσοχή αυτές τις ενέργειες... Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τέτοιο είναι το δικαίωμα των νησιών μας στην υφαλοκρηπίδα”.

“Δεν υπάρχουν καθόλου σκέψεις του Πρωθυπουργού για εκλογές. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το καλοκαίρι κλείνουμε έναν χρόνο διακυβέρνησης και έχουμε άλλα τρία χρόνια μπροστά μας να χρησιμοποιήσουμε με μεγάλη σύνεση ένα σχέδιο με πολύ μεγάλη χρηματοδότηση, το οποίο εάν το σχεδιάσουμε σωστά θα μπορέσει να μεταμορφώσει την Ελλάδα”, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα