Δένδιας στον Ιταλό ΥΠΕΞ: Με κανόνες και ασφάλεια το άνοιγμα της Ελλάδας

Δένδιας στον Ιταλό ΥΠΕΞ: Με κανόνες και ασφάλεια το άνοιγμα της Ελλάδας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λουίτζι ντι Μάιο, είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στον απόηχο της δυσαρέσκειας που εξέφρασαν τοπικοί πολιτικοί παράγοντες της Ιταλίας για το σχέδιο της Ελλάδας για τον τουρισμό, θεωρώντας ότι θα πρέπει να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα χωρίς επιπρόσθετους περιορισμούς για τους προερχόμενους από την Ιταλία επισκέπτες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνομιλία των δύο υπουργών Εξωτερικών εστιάσθηκε σε ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Ιταλού ΥΠΕΞ στην Αθήνα, στις 9 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στο σχέδιο της Αθήνας για το σταδιακό άνοιγμα της χώρας, το οποίο γίνεται με κανόνες και ασφάλεια και με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών για την επιστροφή στην ομαλότητα και την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της ΕΕ.

Ο Έλληνες ΥΠΕΞ συνομίλησε το απόγευμα και με τον ομόλογό του της Μάλτας, Εβαρίστ Μπαρτόλο, με θέμα τις εξελίξεις στη Λιβύη και την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης, το μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, καθώς οι δύο χώρες σχεδιάζουν να ανοίξουν σταδιακά στον τουρισμό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Πηγή: Corriere.it, Deutsche Welle

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα