Στο Νήσος Σάμος ο Πλακιωτάκης με αφορμή το άνοιγμα των μετακινήσεων

Στο Νήσος Σάμος ο Πλακιωτάκης με αφορμή το άνοιγμα των μετακινήσεων

Στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» που εκτελεί το δρομολόγιο για Χίο και Μυτιλήνη, βρέθηκε το απόγευμα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή την σημερινή επανεκκίνηση της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών προς όλα τα νησιά.

Ουπουργός σε δηλώσεις του, είπε ότι σήμερα ξεκινά η ελεύθερη μετακίνηση προς όλα τα νησιά και πως η εμπειρία των δρομολογίων της Κρήτης ήταν απολύτως θετική. Ευχαρίστησε επιβάτες και πλήρωμα για τη σωστή τήρηση των κανόνων ασφαλείας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, λέγοντας πως «τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας, πρώτα από όλα προστατεύουν του ίδιους αλλά και τη δημόσια υγεία στα νησιά». Το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, θέλει με κάθε τρόπο και μέσο να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία ιδιαιτέρως των μικρών νησιών, πρόσθεσε ο υπουργός.

"Κατάφεραμε το προηγούμενο διάστημα να έχουμε μηδενικά κρούσματα στα νησιά και αυτό αποτελεί μία μεγάλη παρακαταθήκη για την πατρίδα μας, που σκοπεύουμε να επωφεληθούμε ενόψει και της έναρξης της θερινής περιόδου" είπε. Ο κ.Πλακιωτάκης τόνισε εξάλλου, ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επεξεργάζεται περαιτέρω ενίσχυση της ακτοπλοΐας, παρακολουθώντας τις εξελίξεις καθημερινά, ώστε σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες, την κατάλληλη χρονική στιγμή, να αναθεωρήσει τα πρωτόκολλα των επιβατών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ευχαρίστησε όλους και όλες για την υπομονή τους, και ευχήθηκε στους ταξιδιώτες καλά ταξίδια και καλό καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα