Θεοδωρικάκος: Συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα σχολείων

Με θετικό μάτι βλέπει η κυβέρνηση τη δυνατότητα απασχόλησης των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.  

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τα συναρμόδια υπουργεία (Εσωτερικών, Παιδείας και Οικονομικών) μελετούν το θέμα αυτό, ώστε να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και να εκλείψουν οι αδικίες.

Υπάρχει θετική διάθεση από την κυβέρνηση για οριστική και δίκαιη λύση, ανέφερε απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρες ερωτήσεις του Γιάννη Δελή από το ΚΚΕ και του Κώστα Μπούμπα από την Ελληνική Λύση και σημείωσε ότι μελετάται η απασχόληση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από τη νέα εκπαιδευτική περίοδο και θα ανακοινωθεί σύντομα. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μεταφέροντας το κλίμα που επικράτησε κατά τη συνάντησή του με τα μέλη του συντονιστικού 35 σωματείων του κλάδου, επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι δέχονται ως θετική λύση, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Απέρριψε, ωστόσο, το αίτημα για μονιμοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, υπενθυμίζοντας ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα