Βουλή: Αγνώριστος ο Κ. Καραμανλής, το γυμνό ψηφοδέλτιο, άνοιξε η κάλπη

Βουλή: Αγνώριστος ο Κ. Καραμανλής, το γυμνό ψηφοδέλτιο, άνοιξε η κάλπη

Αναστάτωση προκάλεσε στη Βουλή το λάθος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλογιάννη ο οποίος έριξε στην κάλπη για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο γυμνό το ψηφοδέλτιο χωρίς να το τοποθετήσει σε φάκελο. 

Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής του επεσήμαναν αμέσως το λάθος του με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να διακοπεί, ο πρόεδρος της εφορευτικής να κατεβεί στην κάλπη και έπειτα από μια σύντομη συνεδρίαση να ληφθεί η απόφαση πως η κάλπη πρέπει να ανοίξει ώστε ο κ. Καλογιάννης να βγάλει το ψηφοδέλτιό του , να το τοποθετήσει σε φάκελο και να το ξαναρίξει. 

Το λάθος του κ. Καλογιάννη και η ιστορία με την κάλπη γύρισε αυτομάτως τους περισσότερους αρκετά χρόνια πίσω στο 1985 όταν ο πατέρας του Σταύρου Καλογιάννη, Λευτέρης, επίσης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε αρπάξει την κάλπη, την είχε βάλει στην πλάτη και την πήγε στα γραφεία της κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα περίεργα όμως δεν τελειώνουν στον κ. Καλογιάννη. Λίγη ώρα νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, γνωστός «καραμανλικός» ψήφισε αφού πρώτα είχε δείξει το ψηφοδέλτιό του σχεδόν σε όποιον βρισκόταν στην αίθουσα προκειμένου να δείξει ότι ακολουθεί τη γραμμή του κόμματος και πως αν υπάρξουν διαρροές θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού. 

Λίγη ώρα νωρίτερα πάντως η πρωτοβουλία των τριών απόντων βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής (Γεννήματα, Παπανδρέου, Καστανίδης) να στείλουν επιστολή πρόθεσης ψήφου στον Πρόεδρο της Βουλής προκάλεσε και αυτή αρκετά σχόλια καθώς επιστολή πρόθεσης ψήφου σε μυστική ψηφοφορία δεν νοείται. 

Αγνώριστος ο Κώστας Καραμανλής στη Βουλή

Στα ορεινά έδρανα της αίθουσας της Ολομέλειας κάθισε, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, ο Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της ονομαστικής μυστικής ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω του καθώς εκτός από ιδιαίτερα ευδιάθετος ήταν και... αγνώριστος. Είναι εμφανώς αδυνατισμένος, ενώ έχει κρατήσει το λουκ που αρκετοί είχαν υιοθετήσει κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία έχει αφήσει μακρύ μούσι και πραγματικά είναι άλλος άνθρωπος.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα