Δημοσκόπηση MRB: Διπλάσια διαφορά ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Όχι σε άνοιγμα των δημοτικών

Δημοσκόπηση MRB: Διπλάσια διαφορά ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Όχι σε άνοιγμα των δημοτικών

Πολύ μεγάλο παραμένει το προβάδισμα της Νέα Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR το κυβερνών κόμμα προηγείται με ποσοστό 40% έναντι 20,3% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συντριπτική είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ότι αφορά την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη αξιολογεί θετικά το 70,6% ενώ τον Αλέξη Τσίπρα το 34,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά με 19,8% και ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 14,8% θετικές γνώμες.

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλει το 59,7% των ερωτωμένων.
 
Στην αξιολόγηση των υπουργών προηγείται ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας με 63,7% και ακολουθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος με 59,2.
 
Για το άνοιγμα των δημοτικών η πλειοψηφία λέει όχι ενώ συμφωνούν με το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων.
 
Συγκεκριμένα, το 57,2 % συμφωνεί με την επαναλειτουργία των λυκείων και των γυμνασίων ενώ το ίδιο ποσοστό πέφτει στο 27,7% όταν τίθεται το ερώτημα για τα δημοτικά σχολεία.
 
Πιο συγκεκριμένα το 66,8% δηλώνει αντίθετο με το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία. Φαίνεται πως παρά τις διαβεβαιώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα και των ειδικών ότι τα μικρά παιδιά είναι πιο δύσκολο να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό, οι γονείς δεν επιθυμούν την επιστροφή στα θρανία έστω για λίγες μέρες.
 
Τέλος οι Ελληνες ανησυχούν για την οικονομία, τα ταξίδια-διακοπές ενώ είναι διστακτικοί για έξοδο σε καφέ και εστιατόρια.
 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα