Πέτσας: Κρίσιμο τεστ για τουρισμό το άνοιγμα των παραλιών - Πώς θα λειτουργούν

Πέτσας: Κρίσιμο τεστ για τουρισμό το άνοιγμα των παραλιών - Πώς θα λειτουργούν

Για τεστ που θα πρέπει να περάσουμε με επιτυχία»και για διαβατήριο για την επανεκκίνηση του εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού χαρακτήρισε ο Στέλιος Πέτσας τo επικείμενο άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών.

«Από αυτό το Σάββατο, αξιολογώντας τις μετεωρολογικές προβλέψεις για υψηλές θερμοκρασίες, τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων, προχωρούμε στο άνοιγμα των 515 οργανωμένων παραλιών της χώρας. Θα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και θα ελέγχεται η εφαρμογή τους. Αυτό είναι ένα σημαντικό τεστ που πρέπει να περάσουμε με επιτυχία. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την Ελλάδα γιατί μέχρι σήμερα έχει επιδείξει υποδειγματική αντιμετώπιση της πανδημίας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας οι πολίτες καλούνται να δείξουν με κανόνες και ωριμότητα ότι μπορούν και αυτό το καλοκαίρι να απολαύσουν τις ομορφιές της χώρας με ασφάλεια.

«Αυτό θα είναι το καλύτερο διαβατήριο για την επανεκκίνηση όχι μόνο του εσωτερικού, αλλά κυρίως του εξωτερικού τουρισμού. Ας το σφραγίσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αυτονόητο πως η πορεία για την νέα κανονικότητα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες ασφαλείας, επισημαίνοντας πως η ασυνέπεια και ο εφησυχασμός μπορούν να προκαλέσουν πισωγύρισμα, κάτι που θα κόστιζε ακριβά στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, στις 08:00 ακριβώς, θα ανοίξουν 515 οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα, με αυστηρούς όμως κανόνες και μέτρα για την ασφάλεια των λουόμενων και των εργαζομένων. 

Ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000τ.μ., ενώ η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

Όσον αφορά τα κυλικεία, τα αναψυκτήρια και τα καφέ μπαρ θα λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away). Τα προϊόντα τους θα πωλούνται μόνο συσκευασμένα και θα απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο. Επίοσης, θα απαγορεύεται η πώληση αλκοολούχων ποτών.

Ανοίγουν το Σάββατο 16 Μαΐου οι οργανωμένες πλαζ - Απαγορεύσεις και τσουχτερά πρόστιμα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα