Πέτσας: Αύριο θα ανακοινωθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ταξίδια

Πέτσας: Αύριο θα ανακοινωθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ταξίδια

Αύριο θα ανακοινωθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις αεροπορικές, τις ακτοπλοϊκές και τις οδικές μεταφορές, σύμφωνα με τα όσα είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

"Έτσι, τόσο οι ταξιδιώτες όσο και οι επαγγελματίες του χώρου θα γνωρίζουν τους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Αναφορικά με το άνοιγμα των παραλιών από το προσεχές Σάββατο, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα σημαντικό τεστ και πως πρέπει να το περάσουμε με επιτυχία.

"Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την Ελλάδα γιατί μέχρι σήμερα έχει επιδείξει υποδειγματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Τώρα καλούμαστε να δείξουμε ότι, με κανόνες και ωριμότητα, μπορούμε και αυτό το Καλοκαίρι να απολαύσουμε τις ομορφιές της Πατρίδας μας με ασφάλεια. Αυτό θα είναι το καλύτερο διαβατήριο για την επανεκκίνηση όχι μόνο του εσωτερικού, αλλά κυρίως του εξωτερικού τουρισμού. Ας το σφραγίσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο!", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε για μια ακόμα φορά το πόσο σημαντικό είναι να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

"Από την Κυριακή ξεκινά η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, καθώς και ιερών μυστηρίων στις εκκλησίες μας με την παρουσία πιστών. Πάντοτε βέβαια με σεβασμό στις συστάσεις των ειδικών για τον αριθμό των πιστών σε κάθε χώρο και τις αναγκαίες μεταξύ τους αποστάσεις.

Από τη Δευτέρα επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καθώς και οι μετακινήσεις από και προς την Κρήτη. Την ίδια μέρα επανέρχονται στις τάξεις και οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, αλλά και των Γυμνασίων. Τη Δευτέρα ανοίγουν τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, ξεκινούν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα, πάντα με αυστηρούς κανόνες προστασίας. Είναι αυτονόητο -και δεν σταματάμε να το υπογραμμίζουμε- ότι η πορεία για τη νέα κανονικότητα ακολουθεί τους κανόνες ασφαλείας. Ασυνέπεια και εφησυχασμός, μπορεί να προκαλέσουν πισωγύρισμα. Και αυτό θα κόστιζε ακριβά σε όλη την κοινωνία, σε ολόκληρη τη χώρα." , είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα