Φίλης για κάμερες στα σχολεία: Είναι ντροπή - Εκθέτουν τα παιδιά και τους καθηγητές

Φίλης για κάμερες στα σχολεία: Είναι ντροπή - Εκθέτουν τα παιδιά και τους καθηγητές

Δεν υπάρχει ριάλιτι πουθενά, μόνο στην Ελλάδα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αναφερόμενος στο ζήτημα της αναμετάδοσης των μαθημάτων μέσω βίντεο στα σχολεία.

Ζητώ από την κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή την απόφαση της Αρχής. Πού είναι η έκθεση αντικτύπου, πού είναι ο κανονισμός της πολιτικής απορρήτου του υπουργείου;» διερωτήθηκε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το μάθημα δε γίνεται με τρίτους μπροστά, με γονείς, με κακόβουλους και με τη γειτονιά. Ευτυχώς υπάρχει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που έχει ζητήσει συγκεκριμένες διασφαλίσεις που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει έγκριση από την Αρχή αλλά διαβούλευση. «Ζητώ από την κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή την απόφαση της Αρχής. Πού είναι η έκθεση αντικτύπου, πού είναι ο κανονισμός της πολιτικής απορρήτου του υπουργείου;» διερωτήθηκε.

Επίσης, υποστήριξε ότι μπορεί να γίνεται εξ’ αποστάσεως «αλλά όχι ριάλιτι, όχι Big Brother το σχολείο. Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα, ό,τι γίνεται παγκοσμίως. Πουθενά δεν υπάρχει ριάλιτι μαθήματος στην κοινότητα. Να αντιγράψει η κυβέρνηση αυτό που γίνεται στην Ιταλία, στην Ισπανία, στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει ριάλιτι πουθενά, μόνο στην Ελλάδα».

«Είναι ντροπή αυτό που γίνεται. Εκθέτουν τα παιδιά μας και τους καθηγητές. Παραβιάζουν την προστασία της προσωπικότητας των παιδιών, δεν έχει παιδαγωγική αξία και σωστά η ΟΛΜΕ, ΔΟΥ, ΟΙΕΛΕ αύριο κάνουν κινητοποιήσεις. Δεν τρελάθηκαν οι εκπαιδευτικοί, τους εμπιστεύεστε;» κατέληξε.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα