Διπλάσιος χώρος, χωρίς ευρώ, στην εστίαση. Πεζοδρομήσεις ενόψει

Διπλάσιος χώρος, χωρίς ευρώ, στην εστίαση. Πεζοδρομήσεις ενόψει

Το πιο πιθανό είναι ότι οι ρυθμίσεις για την εστίαση και η δυνατότητα επέκτασης του χώρου που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα να ισχύσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», του ΟΡΕΝ.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο που αφορά στην δύσκολη μεταβατική περίοδο, για ορισμένους μήνες, ενδεχομένως μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες της εστίασης, για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας».

Σχετικά με τη ρύθμιση είπε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη να μείνουν ανοικτοί διάδρομοι (γύρω στο 1.80 μ.) και πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ακόμα θα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους για πεζοδρομήσεις όπως επίσης και να μειώσουν κατά 50% τα τέλη σε εκείνα τα καταστήματα που δεν έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τους εξωτερικούς χώρους που χρησιμοποιούν. Σε κάθε περίπτωση η επέκταση θα γίνεται χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλά για το θέμα των πόθεν έσχες των πολιτικών τα οποία δημοσιεύτηκαν αλλά και για τα εργασιακά ζητήματα τα οποία προκαλούν ανησυχία την επόμενη μέρα. Ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι μέρες στην οικονομία ενώ τονίζει μεταξύ άλλων, ότι η αύξηση της ανεργίας είναι αναπόφευκτη.

Δούλεψα 40 χρόνια, είμαι μόνο έναν χρόνο στην πολιτική. Αισθάνομαι μια χαρά και με το πόθεν και με το έσχες μου. Οι πολιτικοί οφείλουν να πληρώνουν τα δάνειά τους, όπως οφείλουν να τα πληρώνουν και οι πολίτες. Σας ομιλώ εξ ιδίας πείρας» είπε αρχικά ο υπουργός.

Κληθείς να μιλήσει για τα εργασιακά τόνισε: «Θα πρέπει να έχουμε συνείδηση για τα εξής. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι για την οικονομία. Τα δύσκολα είναι μπροστά. Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα χρειάζεται σχέδιο και πρακτικό πνεύμα. Στο χώρο της εστίασης θα δοθεί μεγάλο βάρος. Αν την αφήσουμε πολλοί σκέφτονται να μην ανοίξουν. Τους δίνουμε διπλάσιο χώρο σε τετραγωνικά για να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Χωρίς να χρειαστεί να δώσουν ευρώ.

Η νομοθετική ρύθμιση που θα μπει στην ΠΝΠ οι Δήμοι όλης της χώρας να μειώσουν τα τέλη σε καταστήματα εστίασης έως και 50% μέχρι και το τέλος του χρόνου. Το μέτρο αυτό γίνεται για να στηριχθεί η οικονομία. Οχι για να γίνει η ζωή δύσκολη για τους υπόλοιπους πολίτες. Θα υπάρξουν και συνεννοήσεις με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές για να γίνουν κι ορισμένες πεζοδρομήσεις».

Για το κύμα ανεργίας που βρίσκεται προ των πυλών ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορώ να εγγυηθώ για τον κάθε επιχειρηματία κι επαγγελματία. Καπιταλισμό έχουμε. Το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο από κυβερνητικής πλευράς. Οταν έχεις ύφεση, είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξει κι άνοδος της ανεργίας. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα υφεσιακό κύμα. Πληρώνουμε το κόστος μιας πολιτικής, η οποία έπρεπε να γίνει (σ.σ.: να κατεβάσει ο Μητσοτάκης τα ρολά της αγοράς για να μην έχουμε πολλούς νεκρούς)».

Για τους δημόσιους υπάλληλους: «Στο δικό μας σχέδιο δεν υπάρχει πρόβλεψη για μειώσεις σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων. Οι εργαζόμενοι του δημοσίου είδαν ότι η κυβέρνηση τους βοήθησε πολύ, διευκολύνθηκαν οι εργαζόμενοι γονείς με άδειες ειδικού σκοπού, εκπονήθηκαν ειδικά ωράρια και υπήρξε ανάπτυξη τηλεργασίας της τάξης του 30%. Θέλουμε να υπάρξει και η τηλεργασία στον δημόσιο τομέα αλλά να γίνει με θεσμικό πλαίσιο, το οποίο αργεί».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα