Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους - Στο επίκεντρο οι πλατείες

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους - Στο επίκεντρο οι πλατείες

Τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Βασίλη Κικίλια και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ οι λοιμωξιολόγοι συνεχίζουν τη μεταξύ τους συζήτηση.

Στο μικροσκόπιο βρέθηκε το θέμα των πλατειών ως επί το πλείστον, μιας και μεταξύ των λοιμωξιολόγων, αλλά και στην κυβέρνηση, υπάρχει ανησυχία για την συσσώρευση πολιτών στις πλατείες πολλών περιοχών, κάτι που μπορεί να έχει επίδραση στην επιδημιολογική εικόνα.

Πάντως, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους λοιμωξιολόγους για τη μέχρι στιγμής συνεισφορά τους, ενώ κοινή συνισταμένη της συζήτησης ήταν και ότι η διαδικασία του ανοίγματος είναι πιο σύνθετη σε σχέση με τη διαδικασία του κλεισίματος της χώρας.

Όπως εξηγούσε στο Reader.gr, μάλιστα, και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η πιθανή διασπορά σε μια πλατεία μπορεί να είναι πολύ μεγάλη. Αυτό, δε, που προβληματίζει τους λοιμωξιολόγους είναι σε αυτές τις περιπτώσεις δυσχεραίνεται ιδιαίτερα η ιχνηλάτηση των επαφών, καθώς κανείς δεν ξέρει με ασφάλεια με ποιους και πόσους έχει έρθει ένας φορέας του ιού σε επαφή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, από τον Υμηττό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κρούσει καμπανάκι κινδύνου.

«Δεν έχουμε τελειώσει με την περιπέτεια του κορονοϊού. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου αλλά για να μην αναγκαστούμε να υποχωρήσουμε και πάλι και να προχωρήσουμε σε ενδεχόμενη αυστηροποίηση των μέτρων, όπως αναγκαστήκαμε να κάνουμε πριν από αρκετές εβδομάδες, απαιτείται συλλογική συνεργασία και ατομική ευθύνη» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Πάντως, αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά στην κυβέρνηση προσπαθούν να αποτιμήσουν, με τη βοήθεια και των ειδικών, την επίδραση στην επιδημιολογική εικόνα, με δεδομένο ότι τα αποτελέσματα αυτών των ημερών θα αρχίσουν να φαίνονται σε 7-10 μέρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα