Δήμητρα Γαλάνη κατά Μενδώνη: Είναι λίγη η παρουσία της, ψάχνουμε υπουργό

Δήμητρα Γαλάνη κατά Μενδώνη: Είναι λίγη η παρουσία της, ψάχνουμε υπουργό

Η Δήμητρα Γαλάνη συντάχθηκε με τις απόψεις του Σταύρου Ξαρχάκου και του Φοίβου Δεληβοριά, κατηγορώντας τους κρατικούς φορείς για ολιγωρία απέναντι στους ανθρώπους του πολιτισμού και τονίζοντας τα σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών.

Η Δήμητρα Γαλάνη εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για τον τρόπο με τον οποίον η κυβέρνηση χειρίστηκε την υπόθεση των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού, εν μέσω πανδημίας, ασκώντας προσωπική κριτική στην αρμόδια υπουργό Λίνα Μενδώνη.

"Κακά τα ψέματα, έπρεπε το υπουργείο Πολιτισμού να έχει έγκαιρα σκεφτεί όλα τα δεδομένα κι όχι να ψάχνει τώρα για λύσεις, οι οποίες μάλιστα είναι και μισές. Έχει πάθει μεγάλη ζημιά ο χώρος μας. Η ζημιά αυτή δεν ξέρουμε πού θα βγάλει, είναι αχαρτογράφητο τοπίο ακόμη η κατάσταση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Απλά εδώ, επειδή υπήρχε μεγάλη δραστηριότητα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των "ανοιχτών χώρων", μένουν στον αέρα μουσικοί, τεχνικοί και γραφεία παραγωγής- χωρίς να αναφερθώ ιδιαίτερα σ’ εμάς τους καλλιτέχνες, που κι εμείς οι ίδιοι ζούμε από αυτό που κάνουμε. Ξαφνικά όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, όλες οι ειδικότητες γύρω από τη μουσική βιομηχανία είναι στον αέρα κανονικά" τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84.

www.dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα