Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο τα 11 κρούσματα κορονοϊού - Όλα ξεκίνησαν από έναν ασθενή

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο τα 11 κρούσματα κορονοϊού - Όλα ξεκίνησαν από έναν ασθενή

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 21 εκ των οποίων τα 11 αφορούν υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2. 663 , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

36 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 147 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr όλα ξεκίνησαν από έναν ασθενή που νοσηλευόταν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και δεν γνώριζε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ασθενής αυτός μόλυνε άλλα άτομα που νοσηλεύονταν στο 401 στον ίδιο θάλαμο και επίσης άτομα από το συγγενικό του περιβάλλον και αποκλειστικές νοσοκόμες.

Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έξι από τους 11 είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και από τα πέντε κρούσματα που νοσηλεύονταν στο 401 τα 3 μεταφέρθηκαν στο ΝΙΜΙΤΣ.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε και στη «φιλολογία», όπως είπε, για τον τρόπο καταγραφής των νεκρών από τον κορωνοϊό, λέγοντας ότι δεν έχουμε εφεύρει τρόπο στην Ελλάδα, αλλά ακολουθούμε τα διεθνή πρότυπα. «Δεν κρύβουμε, δεν υποκαταγράφουμε θανάτους», είπε. 

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως οι οδηγίες του ΠΟΥ σχετικά με την ταξινόμηση των θανάτων με συγκεκριμένα κριτήρια είναι σαφείς. Οποιοσδήποτε θάνατος με θετική PCR (μοριακό έλεγχο για τον κορωνοϊό) δεν θα πρέπει να αποδίδεται σε άλλη αιτία χωρίς ξεκάθαρη αιτιολόγηση. Ο θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο, τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Ωστόσο για να μην εμπίπτει στη λίστα των θυμάτων κορωνοϊού κάποιος ασθενής θα πρέπει να βγει αρνητικός στον ιό, να περάσει καιρός και τότε ο θάνατός του να αποδοθεί σε άλλη αιτία.

«Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα δεν υπεισέρχονται στο εάν συνέβαλε πολύ ή λίγο ο κορονοϊός σε κάποιον θάνατο. Ακολουθούμε την επιστημονική τακτική. Δεν εξυπηρετούμε σκοπιμότητες» κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα