Κορονοϊός - Ενημερώνει τη Βουλή ο Μητσοτάκης για τη χαλάρωση των μέτρων

Με την ενεργοποίηση ειδικής διάταξης του Κανονισμού της Βουλής, η οποία προβλέπει ειδική διαδικασία ενημέρωσης της εθνικής αντιπροσωπείας από τον πρωθυπουργό για σημαντικά ζητήματα, απαντά ο πρωθυπουργός στις κινήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μεταξύ τους συζήτηση - αντιπαράθεση επί των θεμάτων της πανδημίας και των επιπτώσεών που αυτή θα έχει στην ελληνική οικονομία.

"Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στους Έλληνες για το σχέδιο σταδιακής μετάβασης και σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Επίσης, όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός, καμία έκτακτη συνθήκη δεν μπορεί να αμφισβητεί τη δημοκρατική ευαισθησία. Η Βουλή και οι Θεσμοί, λειτουργούν, παρά τους περιορισμούς. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για παράδειγμα, ζητούσε σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα να γίνει προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή", είπε αρχικά ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

"Ο πρωθυπουργός, έχει αποδείξει ότι σέβεται την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, επαναφέροντας την Ώρα του Πρωθυπουργού και καθιερώνοντας ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων, σε επίπεδο αρχηγών πολιτικών κομμάτων, με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται στο 'Αρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός, την επόμενη εβδομάδα, θα ενημερώσει τη Βουλή για την παρούσα κατάσταση και τα επόμενα βήματα", πρόσθεσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος. 

Μια τέτοια συζήτηση, ως γνωστόν, είχε από τις 15/4 δηλώσει ότι θα ζητούσε ο κ. Αλ. Τσίπρας, αλλά νωρίτερα σήμερα αλλάζοντας το σχεδιασμό του επέλεξε να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, επικεντρώνοντας στο ειδικότερο θέμα των προγραμμάτων κατάρτισης επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών, που ήδη έχουν προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

 

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα