Πέτσας: Διάγγελμα Μητσοτάκη για την έξοδο από την καραντίνα. Πότε θα γίνει

Πέτσας: Διάγγελμα Μητσοτάκη για την έξοδο από την καραντίνα. Πότε θα γίνει

Είτε στις 27 Απριλίου είτε κάποια άλλη μέρα στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων περιορισμού που επέβαλε ο κορονοϊός. «Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει στις 27 ή μετά τους Έλληνες. Το σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα θα ξεδιπλωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα για να αποφύγουμε το πισωγύρισμα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους Έλληνες για το σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων πιθανότατα στις 27 Απριλίου, αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η τήρηση των μέτρων από τους πολίτες ήταν καθολική γι αυτό σταδιακά η χώρα θα επιστρέφει στην κανονικότητα. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα μέτρα μετάβασης στην πραγματική ζωή, επαναφέροντας τις ίδιες ημέρες και την «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή

Στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, που τόνισε ότι σημειολογικά, θα «ανοίξει» πρώτη η Δικαιοσύνη.

«Οι Έλληνες περάσαμε και αυτό το τεστ της ατομικής ευθύνης», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας ότι για όλα όσα πετύχαμε έως σήμερα ευχαριστούμε τους γιατρούς, νοσηλευτές, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, την αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις και όλους όσοι εργάζονται στην καθαριότητα και σε άλλα κρίσιμα πόστα.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι η απόσυρση των μέτρων θα πρέπει είναι σταδιακή και μακρόσυρτη. Η αρχή, όπως είπε, μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που έχουν λιγότερο κίνδυνο και από οικονομικές δραστηριότητες, όπως τα μικρά καταστήματα του λιανεμπορίου. Μπορεί να γίνει και από τα σχολεία, χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.


Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης του Στέλιου Πέτσα

  •     Το Πάσχα η ανταπόκριση της κοινωνίας στα δύσκολα μέτρα υπήρξε πρωτοφανής. Μένοντας στον ίδιο δρόμο σύντομα θα μεταβούμε σε μια νέα εποχή.
  •     Επεξεργαζόμαστε σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί. Η μετάβαση θα είναι σταδιακή, μακρόσυρτη.
  •     Το σχέδιο σταδιακής μετάβασης ξεκινάει από τη Δικαιοσύνη. Από τις 27 Απριλίου ανοίγουν τα υποθηκοφυλακεία και τα πρωτοδικεία για προσημειώσεις.
  •     Είναι προφανές ότι η πανδημία προκαλεί βαθιά ύφεση που αναπόφευκτα θα πλήξει και τη χώρα μας. Την Πέμπτη τηλεδιάσκεψη EUCO. Οι ηγέτες καλούνται να δώσουν κοινές απαντήσεις στα κοινά προβλήματα που προκαλούνται από τον κορονοϊό.
  •     Ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα στις 3.45 τηλεδιάσκεψη με τον @eucopresident στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου EUCO
  •     Επεκτείνεται η χορήγηση των 800.00 ευρώ
  •     Έχουμε αυξήσει τις ΜΕΘ στις 1.004 και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Έχουν γίνει 3.131 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού
  •     Οι συντάξεις αυτό το μήνα θα καταβληθούν σε ξεχωριστές ημερομηνίες, για να μην υπάρξει συνωστισμός στις τράπεζες.
  •     Ο νέος λογαριασμός της Κυβέρνησης στο Viber θα μείνει, για θέματα ενημέρωσης των πολιτών σε σχέση με το κράτος
  •     Ανήμερα της επετείου της 21η Απριλίου δεν ξεχνούμε. Σήμερα η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή. Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μας.
  •     Επανέρχεται η Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή. Την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τη Βουλή για τα επόμενα βήματα.
  •     Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο μετάβασης

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα