Πέτσας σε Μενεγάκη: Η σύζυγός μου συμμετέχει στη μελέτη για όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό

Πέτσας σε Μενεγάκη: Η σύζυγός μου συμμετέχει στη μελέτη για όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό

Στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για την υγεία της συζύγου του η οποία είχε διαπιστωθεί θετική στον κορονοϊό.

Αρχικά, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως η άρση των περιαστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού θα είναι σταδιακή και μακρόσυρτη.

«Πιστεύουμε ότι με τα στοιχεία που βλέπουμε μέχρι τώρα ότι μια μορφή κανονικότητας, το καλοκαίρι ή τουλάχιστον μετά τον Ιούνιο, θα έχει επανέλθει σε μεγάλους τομείς της οικονομίας» ανέφερε αρχικά.

Μετά από ερώτηση της Ελένης Μενεγάκη για τη κατάσταση της συζύγου του και την περίοδο που η οικογένεια Πέτσα βρισκόταν σε καραντίνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας περιέγραψε: «Κατ’ αρχάς να πω ότι είναι κάτι δύσκολο, δεν είναι κάτι εύκολο και το βιώνουν όλοι (σημ: την καραντίνα). Εμείς είχαμε ένα κρούσμα στην οικογένειά μας, στη σύζυγό μου, η οποία ευτυχώς είναι μια χαρά, το έχει ξεπεράσει, και συμμετέχει μάλιστα και στη σχετική μελέτη για όσους έχουν νοσήσει, για να δούμε πώς εξελίσσονται τα αντισώματά της και γενικά η πορεία της.

Το βασικό είναι ότι όταν έχεις κάποιον και πρέπει να προφυλάξεις τον εαυτό σου ή τα παιδιά σου, πρέπει να απομονωθείς. Άρα, το βασικό ζήτημα ήταν αυτό της απομόνωσης. Ευτυχώς, εμείς είχαμε τη δυνατότητα να απομονωθεί η σύζυγός μου και να μην είναι στους ίδιους χώρους με τα παιδιά και με εμένα. Αλλά ήταν ένα δύσκολο 14ημερο, με μια σοβαρή προσπάθεια και ανησυχία.

Η ίωση που είχε η σύζυγός μου ήταν ήπιων συμπτωμάτων στην αρχή. Μετά την έβδομη μέρα είχε ζήτημα με τον βήχα της, κάτι που μας ανησύχησε. Μας έδωσαν οι ειδικοί να πάρει μια αντιβίωση. Μετά από 3-4 μέρες το ξεπέρασε οριστικά και το αφήσαμε πίσω».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα