Βελόπουλος: Αδιανόητο να είναι κλειστές το Πάσχα οι εκκλησίες και όχι τα παράνομα τζαμιά

Βελόπουλος: Αδιανόητο να είναι κλειστές το Πάσχα οι εκκλησίες και όχι τα παράνομα τζαμιά

Την οργισμένη αντίδρασή του στην απαγόρευση λειτουργιών στις εκκλησίες, έστω και χωρίς πιστούς, εξέφρασε μιλώντας στον FOCUS FM 103.6, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ακροατών και του Στέφανου Δαμιανίδη, τόνισε χαρακτηριστικά, «Γιατί ο πάπας να λειτουργεί και όχι οι ελληνικές εκκλησίες;». Τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας των ναών ενόψει Πάσχα, έστω και χωρίς πιστούς «για να ακούγονται οι ψαλμωδίες». «Ούτε οι Τούρκοι και οι ΝΑΖΙ δεν έκλεισαν τις εκκλησίες. Αν υπήρχε ο Χριστόδουλος δε θα γινόταν αυτά», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Δίνουν στον Έλληνα 800 ευρώ και οι λαθρομετανάστες παίρνουν κάθε μήνα 500 ευρώ

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, τόνισε πως «Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση, ότι με αφορμή τον κορωνοϊό, δεν μπορεί να συνεχίσει να δέχεται λαθρομετανάστες. Δεν μπορεί να αλλοιώνει τη πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας η ΝΔ. Από τον Έλληνα ζητούν να πάρει 800 ευρώ και στο λαθρομετανάστη δίνουν 500 ευρώ κάθε μήνα. Είπε μάλιστα ο κ.Μηταράκης, ότι τα πρόστιμα για θέματα μετακίνησης θα τους αφαιρούνται από τα επιδόματα, άρα τα χρήματα δίνονται από το ελληνικό κράτος, όχι την ΕΕ. Αλλιώς δεν θα μπορούσες να τα δεσμεύσεις».

Η κυβέρνηση να καταθέσει νέο προϋπολογισμό

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει καταθέσει νέο προϋπολογισμό, γιατί έχει καταρριφθεί αυτός, που έχει καταθέσει», δήλωσε ο κ.Βελόπουλος. Εκτίμησε, ότι το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές και εξήγησε, ότι για αυτό ακριβώς το λόγο επιμένει το θέμα του προϋπολογισμού, για να δεί τι σκέφτεται η κυβέρνηση, γραπτώς. «Στη Βουλή ακούγονται ψίθυροι για μείωση μισθών 40%», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και σημείωσε, ότι «Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πάρει το μάθημα του κορωνοϊού. Η οικονομία έχει τακτικούς ελιγμούς, αλλά δυστυχώς δεν ελισσόμαστε. Πάμε βλέποντας και κάνοντας».

Η κυβέρνηση εξαρτάται από τη Γερμανία και δεν πιέζει για ευρωομόλογο

Αναφερόμενος στο ευρωομόλογο, επεσήμανε, ότι «θα ήταν λύση σημαντική, γιατί θα παίρναμε χρήματα χωρίς τόκο. Η ΝΔ δεν ανεβάζει τόνους απέναντι στη Γερμανία, γιατί εξαρτάται από το γερμανικό παράγοντα, άρα δεν μπορεί να διεκδικήσει. Διεκδικεί λίγα για να μη χαλάσει τη διάθεση του γερμανικού παράγοντα», σημείωσε και συμπλήρωσε, ότι «Οι απόγονοι των ΝΑΖΙ συμπεριφέρονται ναζιστικά στην Ελλάδα, είναι κράτος, που δεν μπορείς να εμπιστευτείς».

Άλλο ένα ψέμα της κυβέρνησης με τα 800 ευρώ

«Άλλο ένα ψέμα της κυβέρνησης, είναι, ότι οι εργαζόμενοι θα παίρνανε τα 800 ευρώ το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Επρεπε να τα έχουν πάρει ήδη οι άνθρωποι, έπρεπε να είναι και 900 ευρώ. 700 ευρώ στην τσέπη και 200 σε κουπόνι, για να πάρουν ελληνικά προϊόντα. Για να κρατήσω την οικονομία τουλάχιστον στο «ρελαντί». Δεν μπορούν να κάνουν τα αυτονόητα, δεν έχουν σχέδιο, αντιγράφουν προτάσεις μας, αλλά στρεβλά», κατέληξε ο κ.Βελόπουλος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα