Βορίδης: Υπάρχουν προϊόντα στα οποία η ζήτηση έχει καταρρεύσει

Βορίδης: Υπάρχουν προϊόντα στα οποία η ζήτηση έχει καταρρεύσει

Στοχευμένη στήριξη κλάδων του πρωτογενούς τομέα που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

 

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει στοχευμένη στήριξη σε κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής καθώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω κορωνοϊού. 

 

Όπως είπε ο κ. Βορίδης, η κυβέρνηση είναι απολύτως αποφασισμένη και διαθέτει σημαντικά ποσά προκειμένου να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα.

 

«Ωστόσο είναι σαφές ότι τα ποσά αυτά θα πάνε στοχευμένα, και όχι οριζόντια, για να στηριχτεί το κομμάτι του πρωτογενούς τομέα που πράγματι πλήττεται από τον κοροναϊό και πρέπει να συνεχίσει να παράγει» ξεκαθάρισε.

 

Σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχουν προϊόντα στα οποία η ζήτηση έχει καταρρεύσει, όπως τα αλιεύματα, και για το λόγο αυτό η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει μεγαλύτερη ευελιξία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δώσει χρήματα σε όσους πλήττονται.

 

Μιλώντας για την παραγωγική δραστηριότητα, τόνισε πως κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης δεν σταματήσαμε να διατρεφόμαστε, κάτι που σημαίνει ότι η παραγωγική δραστηριότητα του πρωτογενούς τομέα συνεχίζει.

 

«Είναι μια διαδικασία που δεν σταμάτησε και δεν θα σταματήσει ποτέ» πρόσθεσε.

 

Μάλιστα, επισήμανε πως «ακόμη και σε περιοχές που έχουν τεθεί σε ισχύ αυστηροί περιορισμοί στη μετακίνηση, υπάρχει μέριμνα προκειμένου να μην υπάρξει διαταραχή, ειδικά στην πρωτογενή παραγωγή».

www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα