Γεννηματά: Έχετε ευθύνη για τις ουρές στις τράπεζες, αργήσατε με τα σούπερ μάρκετ και τις εκκλησίες

Γεννηματά: Έχετε ευθύνη για τις ουρές στις τράπεζες, αργήσατε με τα σούπερ μάρκετ και τις εκκλησίες

Η κυβέρνηση ολιγώρησε κι έτσι είχαμε τις ουρές στις τράπεζες, το ίδιο έκανε και με τα σούπερ μάρκετ και τις εκκλησίες, είπε η Φώφη Γεννηματά στη συζήτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού στην Ελλάδα

«Υπάρχει απόσταση από το ζήτημα της ατομικής ευθύνης, που όντως υπάρχει, με αυτό της πολιτικής ευθύνης».

Αυτό τόνισε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση των τριών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Με αυτήν την φράση, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ενίσχυσε την άποψή της πως η κυβέρνηση ολιγώρησε, τόσο στο θέμα των τραπεζών, όσο σε αυτό των σούπερ μάρκετ και των εκκλησιών.

Ο ρόλος της Πολιτείας είναι να προβλέπει και να προλαμβάνει, επισήμανε η κ. Γεννηματά, κάτι που, όπως συμπλήρωσε, δεν συνέβη από την πλευρά της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να έχουμε συνωστισμούς και προβλήματα, τα οποία θα έπρεπε να έχουν πάψει να υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό.

«Είναι δυνατόν να μην έχουν ληφθεί μέτρα για τις τράπεζες; Να μην έχει γίνει διευκόλυνση των πολιτών σε ό,τι αφορά τις οφειλές τους, ιδίως όσον αφορά στους λογαριασμούς τους; Διανοείται κανείς πως υπό τις υπάρχουσες συνθήκες θα μπορούσε να κοπεί το νερό, το ρεύμα ή το τηλέφωνο σε πολίτη;», διερωτήθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Επιπλέον, οι συντάξεις θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί νωρίτερα, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα