Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα το χωρίο Φούστανη Αλμωπίας στην Πέλλα. «Θα είμαστε αδιαπραγμάτευτα δηκτικοί»

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα το χωρίο Φούστανη Αλμωπίας στην Πέλλα. «Θα είμαστε αδιαπραγμάτευτα δηκτικοί»

Απάντηση σε όσους τον επικρίνουν για το αυστηρό τους ύφος έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. «Δεν έχω προσωπικά με κανέναν αλλά θέλουμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο», είπε μεταξύ άλλων.

«Θα είμαστε αδιαπραγμάτευτα δηκτικοί και προειδοποιούμε τους απερίσκεπτους», είπε ακόμα. Δεν είναι ζήτημα μαγκιάς για κανέναν, είπε ακόμα και δεν θα κάνω βήμα πίσω.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς.

«Πολίτες και πολιτεία δίνουμε από κοινού τη μάχη για να κερδίσουμε τον κορονοϊό» και πρόσθεσε: «Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης είμαστε η "δημοκρατία της πειθούς". Κάποιοι λίγοι συνεχίζουν να αδιαφορούν. Η αυστηρότητά μας είναι για αυτούς. Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν και η προσπάθειά μας θέλουμε να έχει αποτέλεσμα.

Μετράμε μέρες και εβδομάδες για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Όμως προειδοποιούμε αυτούς που δεν μας ακούν. Δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους. Δεν είναι θέμα μαγκιάς για κανέναν είναι θέμα ευθύνης. Γι’ αυτό το διακύβευμα δεν θα κάνω ούτε ένα βήμα πίσω».

Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως τίθεται σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα

Για το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος είπε ότι ξεκίνησε από το Τσεσμέ για την Ισπανία. Στις 23 Μαρτίου η Τουρκία αρνήθηκε την επιστροφή του και έδεσε στα ανοικτά του Πειραιά. Στις 29 Μαρτίου ενημερωθήκαμε για έναν Ελβετό υπήκοο ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. 20 άτομα συνολικά βρέθηκαν θετικά και μπήκαν σε απομόνωση. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα