Πέτσας για σούβλισμα: Φέτος το αρνί θα το ψήσουμε στον φούρνο

Πέτσας για σούβλισμα: Φέτος το αρνί θα το ψήσουμε στον φούρνο

 Πάσχα με αρνί στον… φούρνο θα κάνουμε φέτος, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε να εννοηθεί ότι το σούβλισμα σε πυλωτές πολυκατοικιών αλλά και στα χωριά δεν θα επιτραπεί, τονίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός πολιτών λόγω κορονοϊού.

«Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό» ανέφερε εξηγώντας πως οι πολίτες δεν θα μετακινηθούν στην επαρχία ενώ δεν απέκλεισε το να ληφθούν επιπλέον μέτρα για να εφαρμοστεί η απαγόρευση.

«Αυτό το Πάσχα είναι διαφορετικό, δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε αρνί στην αυλή, δεν θα πάμε στην Εκκλησία, θα γιορτάσουμε με την πίστη μέσα μας γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια στιγμιαία επιπολαιότητα να χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε», τόνισε ο κ. Πέτσας. Ερωτηθείς ειδικά για το σούβλισμα του αρνιού, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό».

«Ας μη γελιόμαστε μεταξύ μας, ο χώρος του σουβλίσματος είναι ένα σημείο που μαζεύεται κόσμος», τόνισε και υπογράμμισε: «Φέτος να το ψήσουν στο φούρνο να μην μαζευτούν όπως συνήθως».

Όπως παράλληλα δήλωσε, θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο το ενδεχόμενο να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Στέλιος Πέτσας παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθούν χρονικοί περιορισμοί στην απαγόρευση κυκλοφορίας και αναφερόμενος στην απαγόρευση της κυκλοφορίας είπε «υπάρχει ένα μερίδιο του πληθυσμού που κάνει κατάχρηση, ο πολίτης να βγαίνει μια - δυο φορές, να συνδυάζει τις μετακινήσεις του, να είναι σύντομες».

«Θέλουμε να συνδυάσουμε τον χρονικό περιορισμό και την αποστολή στο 13033 ώστε να αναφέρεται η ώρα», εξήγησε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε πως εξετάζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να ισχύσει και για άλλες περιοχές σε άλλες πόλεις όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα