Χαρδαλιάς: Δήμοι σε καραντίνα, απαγόρευση κυκλοφορίας και οργή για τις ουρές στις τράπεζες

Την επιβολή καραντίνας για 14 ημέρες στην Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας Καστοριάς και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία των κατοίκων τριών δήμων του Νομού Καστοριάς και δύο Δήμων του Νομού Ξάνθης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες ενώ διευκρίνησε πως ο Απρίλιος θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας.

«Η κατάσταση είναι ρευστή. Παρακολουθούμε στενά κάθε εξέλιξη» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μέτρα που πάρθηκαν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Νέα Παραλία καιι τέθηκαν σε ισχύ σήμερα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η εικόνα που επικράτησε σήμερα έξω από τις τράπεζες είναι «απαράδεκτη» και πρόσθεσε: «Κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο. Δεν γίνεται δίπλα σε καθε απερίσκεπτο πολίτη να υπάρχει ένας αστυνομικός».

Στην αναστολή δυο λαϊκών αγορών αναφέρθηκε ο κ. Χαρδαλιάς λόγω της μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας στην περιοχή του Ίλιον και στη συνέχεια ανακοίνωσε την επιβολή καραντίνας για 14 ημέρες στην Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας Καστοριάς και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία των κατοίκων τριών δήμων του Νομού Καστοριάς και δύο Δήμων του Νομού Ξάνθης.

«Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Η κατάσταση είναι ρευστή, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, και είμαστε έτοιμοι για όλα τα μέτρα που θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Αυτό συνέβη και στην παραλία της Θεσσαλονίκης, που κλείνει για 14 ημέρες. Απαράδεκτη η εικόνα που είδαμε στις τράπεζες σήμερα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όπως ανακοίνωσε σε καραντίνα τίθεται η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας στην Καστοριά, ενώ επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας σε ακόμα πέντε δήμους.
"Καλούμε τους κατοίκους αυτών των δήμων να παραμείνουν στο σπίτι τους και να προχωρήσουν σε προμήθεια τροφίμων για πολλαπλές ημέρες - Η κατάσταση είναι κρίσιμη και ο κίνδυνος διασποράς μεγάλος

Αναφέρθηκε στην απαράδεκτη όπως είπε εικόνα έξω από τις τράπεζες με κάποιους συμπολίτες μας να μην καταλαβαίνουν σε τι κίνδυνο βάζουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Είπε ακόμα ότι δεν γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός δίπλα σε κάθε απερίσκεπτο πολίτ

Μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί σε πέντε δήμους, τρεις της Καστοριάς και δυο της Ξάνθης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα