«Πρώτη φορά επικοινωνεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το λαό»: Συγχαρητήρια Σακελλαροπούλου στην Αλβανίδα μοδίστρα

«Πρώτη φορά επικοινωνεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το λαό»: Συγχαρητήρια Σακελλαροπούλου στην Αλβανίδα μοδίστρα

 «Πρώτη φορά στη ζωή μου επικοινωνεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το λαό», σχολίασε και μια χρήστρια του Facebook.

Πού να ήξερε πως η επικοινωνία ήταν και ακόμα πιο άμεση.

Μπορεί να μην το «διαφήμισε» στην ανάρτησή της η ΠτΔ, όμως το αποκάλυψε η ίδια η μοδίστρα

Στην Αλβανίδα ιδιοκτήτρια καταστήματος ένδυσης τηλεφώνησε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προκειμένου να τη συγχαρεί για τη δωρεά των 600 μασκών στο νοσοκομείο των Γρεβενών.
Καθημερινή εθελοντική προσφορά

Υπενθυμίζεται ότι η Ελόνα Αγκόλι όπως ονομάζεται η ιδιοκτήτρια του καταστήματος στα Γρεβενά είχε ανταποκριθεί στο αίτημα του νοσοκομείου Γρεβενών να φτιάξει 600 μάσκες και μάλιστα αρνήθηκε να τις πληρωθεί όταν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ζήτησαν τιμή για να κάνουν την παραγγελία.

Όπως δήλωσε η ίδια στο ΑΠΕ, χρειάστηκε εννέα μέρες για να ράψει τις 600 μάσκες οι οποίες έχουν διπλό ύφασμα και ανάμεσά τους έχει ενσωματωθεί ειδικό φίλτρο που της έδωσαν από το νοσοκομείο.
Σε ανάρτησή της στο Facebook η πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες από την πανδημία του κοροναϊού συναντάμε την «καθημερινή εθελοντική προσφορά».

«Μοδίστρες φτιάχνουν μάσκες, δάσκαλοι συνεχίζουν τις παραδόσεις μαθημάτων διαδικτυακά, επιχειρήσεις παρέχουν οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη. Τέτοιες πράξεις μας δίνουν μια μοναδική ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τις ανθρώπινες αξίες και τον τρόπο που οργανώνουμε τις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές μας σχέσεις» τονίζει μεταξύ άλλων η κα Σακελλαροπούλου.
Κοινή μοίρα

«Μας υπενθυμίζουν επίσης ότι, πάνω από όλα, μας δένει μια κοινή μοίρα που δεν είναι άλλη από την πανανθρώπινη υποχρέωση απέναντι στον Άλλον. Σκεφτόμενη αυτό, μου έρχεται στο νου μια φράση του Michel de Montaigne, ενός από τους πιο σημαντικούς ουμανιστές του 16ου αιώνα: «Σε κάθε άνθρωπο αναγνωρίζω τον συμπατριώτη μου» συμπληρώνει και καταλήγει:

«Είναι απόλυτη ανάγκη τώρα, μέσα στον ζόφο της πανδημίας, η Πολιτεία και όλοι μας να περιβάλουμε με φροντίδα τους πιο αδύναμους, να ακούσουμε εκείνους που μας ζητούν βοήθεια, να μην αδιαφορήσουμε για τον πόνο τους. Σε λίγο καιρό, όταν πια θα έχουμε αφήσει πίσω μας αυτή τη δύσκολη εμπειρία, θα έχουμε ξαναχτίσει την κοινωνία στη βάση της ενσυναίσθησης, της φιλαλληλίας και της συνευθύνης».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα