"Οταν γυρίσω, θα σας γ@@@@" - Σάλος από το κίνημα ΣΥΡΙΖΑ - Οργισμένη αντίδραση από τη ΝΔ

"Οταν γυρίσω, θα σας γ@@@@" - Σάλος από το κίνημα ΣΥΡΙΖΑ - Οργισμένη αντίδραση από τη ΝΔ

Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα ότι οι Γιάννης Μουζάλας αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν βρήκαν να πουν λέξη στη Βουλή για τα ποσταρίσματα αυτά αν και προκλήθηκαν από την Σοφία Βούλτεψη.

Επιχείρησαν να στρέψουν αλλού τη συζήτηση κατηγορώντας την βουλευτή της ΝΔ για απρέπεια έναντι των λαών της Ισπανίας και Ιταλίας, με αφορμή την άποψη που διατύπωσε η βουλευτής ότι η εφιαλτική εικόνα στις συγκεκριμένες χώρες οφείλεται μεταξύ άλλων στο σύστημα της απλής αναλογικής που δεν εκλέγει ισχυρές κυβερνήσεις.

Το ίδιο σιωπηλή παρέμεινε η Κουμουνδούρου και στην ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία ζητούσε προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση και να καταδικάσει τις πρακτικές αυτές.

Πηγές της ΝΔ σχολίαζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει έτσι ότι κινείται πάλι σε δύο γραμμές. Από την μια δείχνει πνεύμα συναίνεσης, από την άλλη καλλιεργεί εκ νέου συνθήκες νέας πόλωσης και διχασμού.

Όπως φάνηκε πάντως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν φάνηκε να μεταβάλει στάση ούτε να ζητεί από τα στελέχη της να μετριάσουν την κριτική τους.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση που έδωσε στην Πειραιώς ο Στέλιος Κούλογλου μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτηση του.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είχε δημιουργήσει θόρυβο με δύο γελοιογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο Tvxs.gr, δήλωσε τα εξής απαντώντας στην ΝΔ.

"Ο στόχος φυσικά δεν είμαι εγώ, είναι η ανεξάρτητη και πλήρης κάλυψη -και με χιούμορ, το χρειαζόμαστε πολύ- των εξελίξεων της πανδημίας από το Tvxs. Καταλαβαίνω πάντως τη ΝΔ. Στην αγωνιώδη προσπάθεια της να χειραγωγήσει την ειδησεογραφία, προσπαθεί να λογοκρίνει και τις γελοιογραφίες. Οι προηγούμενοι που το έκαναν αυτό ήταν κάποιοι τύποι που δολοφόνησαν τη συντακτική επιτροπή του Charlie Hebdo.

Συστήνω ανεπιφύλακτα στη κυβέρνηση να πάψει να ασχολείται με τις γελοιογραφίες, σπαταλώντας το χρόνο που της έδωσαν οι πολίτες με την υπεύθυνη στάση τους. Να φροντίσει την οχύρωση του δημόσιου συστήματος υγείας εφαρμόζοντας επιτέλους τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τη στιγμή που οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Χαλκίδας καλούνται να φτιάξουν αυτοσχέδιες μάσκες. Και να οχυρώσει τη κοινωνία, για την οποία έχει πάρει τα πιο τσιγκούνικα μέτρα σε όλη την Ευρώπη".

Είχε προηγηθεί η χυδαία ανάρτηση του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα (γραφείου τύπου στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος απειλούσε ότι όταν τελειώσει η κρίση με τον κορονοϊό θα γυρίσει και θα τους γαμ@@@ όλους.

Ο τελευταίος μετά τον θόρυβο έσπευσε να "κατεβάσει" την επίμαχη ανάρτηση.

Εμφανίστηκε όμως ως αυτόκλητος υπερασπιστής του ο Στέλιος Κούλογλου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε ενα σκίτσο όπου ενας αγωνιστής του 21 λέει στον Καραϊσκακη για τις μειώσεις μισθών που νομοθετήθηκαν λόγω της κρίσης, στις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, με τον οπλαρχηγό να του απαντά:

Τώρα μένω σπίτι αλλά όταν γυρίσω θα τους γαμ@@@

Σημειώνεται ότι η σχετική είδηση διαψεύστηκε από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση που δήλωσε:

"Ψευδές ότι έχουμε 50% μείωση των μισθών. Το μέτρο αφορά επιχειρήσεις που καταρρέουν με υποχρέωση διατήρηση ρήτρας εργασίας, δηλαδή, δεν θα απολύσουν κανένα αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εκ περιτροπής απασχόλησης για 1 μήνα ή όσους μήνες διαρκεί κρίση. Αφορά επιχειρήσεις που έχουν μηδέν ρευστότητα με υποχρέωση να διατηρήσουν θέσεις εργασίας".

Φυσικό ήταν η ΝΔ να ζητήσει εξηγήσεις για τον διαγωνισμό χυδαιότητας των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζήτησε προσωπικά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση.

"Τις τελευταίες ώρες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, επιδίδονται σε διαγωνισμό χυδαιότητας την ωρα που η χώρα δίνει σκληρή μάχη με όλες της τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας".

Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση γι' αυτές τις χυδαιότητες. Αν δεν τις αποδοκιμάσει σημαίνει οτι τις υιοθετεί. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται ενότητα κι ομοψυχία κι όχι μίσος και χυδαιότητα. Αλλά κάποιοι, όπως και στο παρελθόν, ποντάρουν στον πόνο μήπως κερδίσουν πολιτικούς πόντους. Ούτε ντράπηκαν, ούτε ντρέπονται!"

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα