Δημοσκόπηση MRB για τον κορονοϊό: Θετική αποτίμηση των μέτρων της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση MRB για τον κορονοϊό: Θετική αποτίμηση των μέτρων της κυβέρνησης

Θετικά αποτιμούν οι πολίτες και τις κινήσεις του υπουργού Υγείας – Δυσφορία για τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Τη στήριξη της μεγαλύτερης μερίδας των πολιτών συγκεντρώνουν τα μέτρα και οι χειρισμοί της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ οι μισοί πολίτες θεωρούν ανεύθυνη την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MRB.

Συγκεκριμένα, το 70,7% των πολιτών θεωρεί «σίγουρα και μάλλον θετικά» τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ταυτόχρονα το 56% των ερωτώμενων θεωρούν πως ο κορονοϊός αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα την προκειμένη χρονική στιγμή.

Θετικά αξιολογούνται από τους πολίτες και οι χειρισμοί της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας υπό τον Βασίλη Κικίλια, καθώς ως θετικούς αξιολογεί τους χειρισμούς του στο εν λόγω θέμα το 71% των ερωτηθέντων.

Παράλληλα, οι πολίτες είναι διχασμένοι σχετικά με την αξιολόγηση της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό που αγγίζει το 40% όσων συμμετείχαν στην έρευνα να θεωρεί «ανεύθυνη» την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αντίθεση με ποσοστό 41,9% που την αξιολογεί ως «υπεύθυνη».

Τέλος, ποσοστό 55,7% των πολιτών πιστεύει πως η πολιτεία με τις δράσεις της θα καταφέρει να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αρνητικά αξιολογείται από την πλειοψηφία των πολιτών η στάση που κράτησε στο θέμα η ηγεσία της Εκκλησίας.

newsbomb

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα