Βρούτσης: Άδικες και αδικαιολόγητες οι απολύσεις - Έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο

Βρούτσης: Άδικες και αδικαιολόγητες οι απολύσεις - Έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο

Άδικες και αδικαιολόγητες χαρακτήρισε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τις απολύσεις στις οποίες προέβησαν οι εργοδότες τον μήνα Μάρτιο χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως απογοητευτικό το ισοζύγιο της ΕΡΓΑΝΗΣ. 

" Τα χθεσινά στοιχεία για τις 41.000 απολύσεις τον Μάρτιο δείχνουν ότι υπάρχει πανικός. Είναι άδικες και αδικαιολόγητες οι απολύσεις. Δεν μπαίνει λουκέτο στις επιχειρήσεις. Κάνω έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο. Να σταματήσουν αυτές τις ενέργειες οι οποίες μπορεί νομικά να έχουν έρεισμα όμως δεν είναι ηθικά σωστές" είπε ο ο κ. Βρούτσης.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος ο Υπουργός τόνισε ότι από την κρίση ή θα βγουν όλοι νικητές ή όλοι ηττημένοι και πως όλοι πρέπει να κοιτάζουν το "εμείς". 

"Το μέτρο περί απαγόρευσης των απολύσεων είναι πρωτοφανές και πρωτόγνωρο. Δεν συνάδει με τη λειτουργία κανονικής οικονομίας. Αλλά δεν είμαστε σε κανονικές συνθήκες. Δεν πρέπει να υπάρξει πανικός στον εργοδοτικό κόσμο.

Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που κλείνουν προσωρινά δεν παίρνουν μισθό. Άρα δεν υπάρχει μισθολογικό κόστος. Τις εργοδοτικές εισφορές θα τις καλύψουμε πλήρως. Αναρωτιέμαι γιατί ένας επιχειρηματίας προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες" κατέληξε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα