Αχτσιόγλου: Ειδική άδεια για εργαζόμενους με υποκείμενα νοσήματα

Αχτσιόγλου: Ειδική άδεια για εργαζόμενους με υποκείμενα νοσήματα

«Στα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού δεν υπάρχει σαφής πρόβλεψη για τους εργαζόμενους με υποκείμενα νοσήματα (π.χ. διαβήτης, καρδιοπάθειες κλπ), οι οποίοι προφανώς εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καμία σχετική πρόβλεψη δεν υπάρχει στις ΠΝΠ, πάρα μόνο για τους καρκινοπαθείς εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος με υποκείμενο νόσημα να παραμένει στην εργασία του διακινδυνεύοντας πρωτίστως τη δίκη του υγεία», αναφέρει.

«Συμβαίνει λοιπόν το παράδοξο, ενώ πάρα πολλοί υγιείς πολίτες μένουν στο σπίτι για να μην διακινδυνεύσουν την υγεία των πολιτών ευπαθών ομάδων, οι τελευταίοι να μην μπορούν να μείνουν στο σπίτι και να προστατευθούν», σημειώνει.

«Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να καλύψει με σαφή νομοθετική ρύθμιση τους εργαζόμενους με υποκείμενα νοσήματα. Η σχετική εγκύκλιος που έχει εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας δεν επιλύει το πρόβλημα, δεν δημιουργεί ασφάλεια ούτε στους εργαζόμενους ούτε στους εργοδότες», καταλήγει η δήλωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα